luni, 28 iunie 2010

Magic cookie

Ingrediente:

170 gr unt topit
200 gr biscuiti macinati
130 gr nuca cocos
300 gr fulgi de ciocolata
200 gr nuca taiata marunt
500 ml lapte condensat




Prajitura asta este extrem de simpla, pe cat de usor de preparat pe atat de delicioasa. Intr-o tava de yena, eu am avut una de 20/30, am pus untul topit,
apoi am presarat biscuitii macinati (ca si pesmetul), am nivelat cu o spatula
apoi nuca de cocos, am nivelat din nou, peste cocos punem fulgii de ciocolata, repetam operatiunea de nivelare

nuca taiata marunt, sa nu o macinati
iar la final laptele condensat
O bagam in cuptor la 180-200 de grade pentru 25-30 de minute.

O lasam sa se raceasca bine apoi se taie cu un cutit zimtat.

9 comentarii:

  1. imi place reteta,problema e laptele condensat,ca pe aici prin bucuresti nu am gasit decat la kaufland si ala era cu fructe.

    RăspundețiȘtergere
  2. interesanta reteta si super simplu de facut!tre incercata:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Pansy scumpa, stiu ca e problema, eu il iau pe asta de la nestle din austria insa la Bucuresti mi-a spus o prietena ca se gaseste in toate magazilele arabesti la conserva, care este la fel.

    RăspundețiȘtergere
  4. mai aveam si o reteta pentru prepararea lui in casa.
    Ingrediente:
    375 ml. lapte gras ( 3,5% grasime)
    500 gr. zahar pudra cumparat (contine amidon care ajuta la solidificarea laptelui)
    45 gr.unt
    esenta vanilie (optional)

    toate ingredientele se pun la fiert la foc mic. Cand zaharul si untul s-au topit dam focul o idee mai mare si asteptam sa fiarba. De la primul clocot lasam sa fiarba fix 10 minute, nici mai mult nici mai putin, de asta depinde consistenta laptelui condensat. Este foarte important sa se respecte acest timp de fierbere. In aceste 10 minute amestecam continuu cu o lingura de lemn. Luam laptele de pe foc si amestecam sa se raceasca. Laptele racit il punem in borcan si il pastram la frigider.


    sau

    Ingrediente:
    2 cesti lapte praf
    1 ceasca zahar (2 cesti zahar daca-l doriti foarte dulce)
    6 lingurite unt

    se amesteca toate ingredientele in blender, apoi adaugam 1 ceasca apa fierbinte si amesteca bine pana devine ca un sos grosut. Se lasa la frigider mai multe ore sau chiar pana a doua zi, obtinandu-se laptele condensat nu foarte dulce.

    RăspundețiȘtergere
  5. merci alexa,dar parca il prefer pe cel din conserva,am tot zis ca am sa incerc sa-l fac in casa,dar nu m-am invrednicit pana acuma

    RăspundețiȘtergere
  6. salut,
    suntem de la evidenta cadourilor: pentru ca stiu ca au aparut mici neconcordante ,unele pachete mai intarzie (celede la sfoara in tara) si pentru ca nu vad pew al tau postat am venit cu microfonul. ce s-a intamplat?ai idee de ce nu a ajuns cadoulla tine inca?
    o zi buna si un weekend minunat.

    RăspundețiȘtergere
  7. Alexa.. super prajitura... cred ca o voi incerca si eu... Multumim mult de reteta... Laptele condensat eu il fac in casa, de cand am facut tort Milch Schnitte... si cu toate gata facute am vazut ca imi expirase cutia de lapte condensat... De nevoie am facut... si a iesit super... de atunci numai in casa il fac...

    RăspundețiȘtergere
  8. Blogul tau mi-a lasat gura apa. Ai retete pe intelesul tuturor simple si cu multe poze. Daca vrei, facem schimb de linkuri. O zi frumoasa iti doresc.

    RăspundețiȘtergere
  9. de unde lapte condensat? numai eu nu am gasit? ce firma si la ce magazine, ca m-au uitat pe unde am fost si nimic...

    RăspundețiȘtergere

Jamie Oliver

Creative Food/Culinary Art

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails