vineri, 25 decembrie 2009

Tort Kinder Delice

Ingrediente:

Pt blat:
8 oua
8 linguri de zahar
8 linguri faina
4 linguri ulei
3 linguri lapte
2 linguri cu varf cacao
1 plic praf de copt
esenta de rom

Pt crema:
400 ml lapte
5 linguri cu varf faina
5 linguri zahar
esenta de valnilie
400 ml frisca
1 plic glazura cuvertura Dr Oetker.


Se separa galbenusurile de albusuri. Se freaca galbenusurile cu 5 linguri de zahar si se adauga uleiul si laptele, amestecandu-se in continuare.

Separat se amesteca faina cu praful de copt si cacaoa si se cerne peste compozitia de galbenusuri, apoi se amesteca pana se incorporeaza faina. Albusurile se bat spuma, se adauga cele 3 linguri de zahar ramase si se bate in continuare pana se obtine o spuma tare.Aceasta se incorporeaza in compozitiea de galbenusuri si faina, amestecand foarte usor, cu o lingura de lemn.



Se toarna intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt si se coace la 180 gr C, aprox. 40 min. Dupa ce se raceste il taim in trei.

Pentru crema mixam bine laptele cu zaharul, vanilia si faina apoi fierbem, amestecand continuu, pana se ingorasa. Se lasa sa se raceasca complet. Mixam 400 ml frisca si o adaugam peste crema de mai sus, se mai mixeaza putin pentru a omogeniza cat mai bine crema.

Blatul, il umplem cu crema si deasupra turnam glazura de ciocolata incalzita in prealabil conform instructiunilor de pe pachet.


Ornam dupa preferinta, eu am ales sa ornez cu creioane de decor cu glazura de zahar tot de la Dr Oetker.

2 comentarii:

  1. Felicitari pentru site!Suna extraordinar aceasta reteta.Am o intrebare de 'incepatoare 'Este vorba despre frisca lichida sau din aceea la tub?
    Multumesc anticipat pt rapsuns,

    RăspundețiȘtergere
  2. este vorba despre frisca lichida ( eu de regula folosesc samantana dulce)

    RăspundețiȘtergere

Jamie Oliver

Creative Food/Culinary Art

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails