sâmbătă, 5 decembrie 2009

Fursecuri pentru Mos Nicolae

Ingrediente:

400 gr faina
1 plic Garant dospire
80 gr zahar
1 plic vanilie de burbon
coaja de lamaie
200 ml smantana de gatit
100 ml lapte
80 gr unt moale
1 ou pentru ungere

Pentru decor:
200 gr zahar pudra
40 ml suc de lamaie
colorant rosu
glazura colorata
fulgi de cocos
bomboane m&m
Cernem faina in cuva masinii de paine, adaugam garant pentru aluaturi dospite si pornim masina, sa se amestece bine. Adaugam apoi restul de ingrediente si lasam sa framante pana devine un aluat neted.
Se pune aluatul pe masa si se rupe in bucati, 12-15 cate ne ies
Fiecare bucata de aluat se modeleaza ca o sfera si se intinde apoi pe masa de lucru formand din ea cercuri cu diamentru de cca 10 cm. Se ung cu ou batut si se pun in tava la copt in partea din mijloc a cuptorului incalzit in prealabil.
Dupa 10-15 minute se scot si se lasa la odihnot putin pana preparam glazura.
Se amesteca energic zaharul pudra cu zeama de lamaie pana glazura devine lucioasa. Luam o parte din ea si adaugam colorant rosu, cu aceasta glazura se deseneaza caciulita mosului.
Cu glazura alba desenam toate celelalte elemente ale fetei si decoram cu bombonele si fulgi de cocos.

Reteta inspirata din retetarul nr.14 de la Dr Oetker.

Un comentariu:

  1. ce frumoase ti-au iesit! eu nu am atata indemanare la decorat...mereu vin si ma uit la fursecurile tale,poate-mi fac curaj.
    weekend placut!

    RăspundețiȘtergere

Jamie Oliver

Creative Food/Culinary Art

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails