duminică, 19 iulie 2009

Cozonac

Ingrediente:

700 gr faina
3 lingurite drojdie deshidratata
150 gr zahar
2 oua + 2 galbenusuri
250 ml lapte caldut
150 gr unt moale
vanilie
1 lingurita sare

Pt umplutura:
2 albusuri batute spuma
5 linguri zahar tos
2 linguri cacao neagra
cuburi de rahat


Drojdia se inmoaie in putin lapte caldut. Se pune faina in masina de paine, se adauga drojdia inmuiata, ouale batute, zaharul, laptele caldut, untul, sarea si vanilia. Setam masina de paine la programul pentru framantare si dospire (cca 1 ora si jumatate), si lasam masina de paine sa-si faca treaba.
Cand s-a terminat de dospit se scoate aluatul se imparte in doua, apoi fiecare jumatate din nou in doua. In albusurile batute spuma se pune zahar tos si cacao, se amesteca bine cat sa fie consistenta ca o crema. Se intinde o bucata de aluat din cele 4, pe ea se pune crema de cacao si bucati de rahat, se impatuteste ca pe rulada.
La fel se procedeaza si cu urmatoarea bucata de aluat, cand au rezultat doua rulade se impletesc intre ele ca un snur, se aseaza in forma de cozonac unsa cu ulei.
Se lasa la crescut cca 20 de min la loc cald, apoi se ung cu ou batut si se dau la cuptor pentru cca 25-30 de min la foc nu foarte iute.
Free Signature Generator

Free Signature Generator
Glitter Text Generator

Glitter Text Generator

4 comentarii:

  1. Hi Alexa,

    Minunat ti-ai iestit.Au crescut cit Muntii. Si la Umpluturä incä nu ai econosmisit. Cozonaci din ästia nu träiesc mult. Compliment

    Salutäri Jacob

    RăspundețiȘtergere
  2. Maaahhh , dar ce babani frumosi ai facut...Se noteaza musai o seara placuta Cami

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce cozonaci babani ai facut Alexa!
    Arata foarte bine!

    RăspundețiȘtergere
  4. Pentru toate aluaturile dospite, garantia succesului o reprezinta vasele Tupperware, in care nu mai esti nevoita sa framanti aluatul, sa tii caldura in bucatarie, si toate celelalte neplaceri bine-cunoscute, iar cozonacii iti cres maari si frumosi

    RăspundețiȘtergere

BannerFans.com

Jamie Oliver

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails