sâmbătă, 4 mai 2013

Minitarte cu zmeura si vanilie

Blaturile:
4 oua
4 linguri faina
4 linguri zahar
4 linguri ulei
vanilie , coaja de lamaie 

Umplerea: 200 gr zmeura



Crema: 1 plic crema pentru tarte cu fructe de la dr.Oetker, 1 plic crema de vanilie pentru tort de la dr. Oetker si 500 ml lapte rece;

Ornarea: 150ml frisca (Creme patisserie de la Meggle), 150g zmeura,


Se face un aluat clasic de pandispan, separam oualele, frecat galbenusurile cu uleiul si batem albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam puternic pana cpana se topeste, apoi adaugam galbenusurile frecate, faina si aromele, omogenizam amestecand usor compozitia cu lingura.
Formele se ung cu unt si se tapeteaza cu faina, umplem cu aluatul pregatit si le bagam in cuptorul preincalzit, pentru 10 - 15 min. .

Dupa coacere se lasa putin la racit apoi se scot din forme cu grija sa nu se rupa pe margine.
Zmaura de paseaza si se omogenizeaza bine sa arate ca un piure moale.
Crema am preparat-o conform instructiunilor de pe plic, le-am batut impruna, cea de vanilie pentru tort si cea pentru tarte, impreuna cu laptele rece si 4 linguri zahar. Frisca se mixeaza pana se intareste.

Am umplut apoi formele, mai intai cu piureul de zmeura, apoi am spritat crema, dupa care am acoperit cu frisca si am ornat din nou cu zmeura proaspata. 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Jamie Oliver

Creative Food/Culinary Art

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails