sâmbătă, 16 februarie 2013

Cornulete cu nutela

Am avut pofta de ceva dulce, si cum aveam in casa un borcan de Nutella am zis sa nu-l las uitat prin debara si sa ne bucuram de ceva gustos. Asa am ajuns sa fac niste cornuri dupa reteta Laurei Sava

Ingrediente:

- 1 plic drojdie uscata - 7 g.
- 1 lingurita rasa de sare
- 2 linguri pline de miere 

- 250 ml. lapte cald
- 500 gr. faina
- 25 gr unt moale, la temperatura camerei


Am facut aluatul in masina de paine, am pus laptele, mierea, sarea, untul, apoi faina neaparat cernuta si deasupra drojdia, am programat masina pe framantat si dospit si am asteptat.
Aluatul nu trebuie sa fie tare, si nu trebuie sa se lipeasca, iar daca se lipeste, mai adaugati un pic de faina.

Se intinde cu sucitorul pe masa, nu foarte subtire si se taie in raze, astfel: intai in doua, apoi in patru, apoi in opt, si tot asa, pana obtineti triunghiuri.
Puneti umplutura, la baza fiecarui triunghi si incepeti sa rulati .

 Se pun cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu un galbenus amestecat cu o lingurita, doua de lapte caldut si se dau la cuptor, timp de 15-17 minute la foc potrivit.


Un comentariu:

Jamie Oliver

Creative Food/Culinary Art

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails