joi, 22 decembrie 2011

Prajitura cu mere (fara aluat)

Ingrediente:

2 kg de mere
250 g unt
1 cana de gris
1 cana de faina
1 cana de zahar
2 plicuri de zahar vanilat
1 plic de praf de copt
250 g nuca pisata
scortisoara


Merele se curata de coaja si se rad pe razatoarea mare, se amesteca cu scortisoara dar nu le fierbem sau calim. Intr-un castron incapator amestecam 1 cana de gris, 1 cana de faina, 1 cana de zahar si praful de copt.
Impartim merele in 2, amestecul cu gris se imparte tot in 2 (atentie ca jumatate nu va fi o cana si 1/2 pentru ca faina amestecandu-se cu grisul si zaharul nu mai este asa afanata), iar untul se imparte in 3.
Intr-o tava yena punem 1/3 din untul taiat cubulete intr-o tava apoi se toarna jumatate din amestecul de gris cu zahar si faina (amestecul total nu va fi de 3 cani pentru ca faina amestecata cu grisul si zaharul nu mai este la fel de afanata, o sa rezulte cam 2 cani si un sfert) 

apoi se pun jumatate din merele rase.
Peste mere punem restul de amestec cu gris, faina si zahar, din nou 1/3 din untul taiat cubulete, cealalta jumatate de mere si restul de cubulete de unt. Deasupra se pune nuca taiata.


Se da la cuptor la foc mediu cca 45-50 de minute.

 
Se lasa sa se raceasca si se taie.

4 comentarii:

  1. e buna si eu am o reteta asemanatoare...sarbatori fericite!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sarbatori fericite si tie Liliana...

    RăspundețiȘtergere
  3. Sarbatori minunate Alexa ! Sa ai parte numai de bucurii. Craciun fericit !

    RăspundețiȘtergere
  4. mama ce minunatie!!! in general e un blog plin de inspiratie... sincer as da toti banii castigati la partidele de analiza sportiva pentu o gf care sa poata gati asemnea delicii doar pentru mine...

    RăspundețiȘtergere

Jamie Oliver

Creative Food/Culinary Art

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails