miercuri, 9 martie 2011

Mucenici moldovenesti

Ingrediente:

Pentru aluat:
 500 gr faina
 1 plic drojdie
 un praf de sare
 3 linguri zahar
 250 ml apa
 4 linguri ulei
 vanilie
 rom


Pentru sirop:
 1 linguracu zahar
 4 linguri cu apa
 2 linguri miere
 250 gr nuca macinata


Eu am preparat aluatul in masina de facut paine, am pus intai lichidele (apa, ulei si rom) apoi zaharul, sarea, vanilia si la final faina cernuta in prealabil si deasupra plicul de drojdie. Am pornit masina la programul de framantare si dospire si mi-am vazut de treaba prin casa. Cand masina si-a terminat procesul tehnologic, am scos aluatul pe masa infainata, l-am rupt in bucati (12-13) 

apoi din fiecare bucata am format un sul si am modelat mucenicii cum am invatat de la Laura Sava.
I-am asezat in tava pe hartie de copt si i-am lasat sa mai creasca cca 20 de minute. 
 Am facut un sirop din  4 linguri cu apa si o lingura cu zahar si cu acest sirop am uns fiecare mucenic, apoi i-am bagat in cuptorul incalzit la foc mijlociu pentru 25-30 de min cat sa se rumeneasca dar nu foarte tare. 
I-am lasat la racit dupa care i-am uns cu miere si i-am tavalit prin nuca macinata.

Un comentariu:

  1. buni mucenicii astia,nu ca cei muntenesti nu ar fi buni dar nu am mancat niciodata,poate am sa incerc odata sa-i fac,o zi buna

    RăspundețiȘtergere

Jamie Oliver

Creative Food/Culinary Art

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails