sâmbătă, 19 septembrie 2009

Muschi de vita cu sos de piper verde

Ingrediente:

5 felii de muschi de vita (cam 150 g bucata)
150 g unt
1 lingura de piper verde
400 g smantana
50 - 80 ml coniac
sare




Carnea se frige pe gratar (tigaie cu ridicaturi), atunci cand o vedeti ca s-a schimbat culoarea pana la jumatate o intoarceti si sa presarati putina sare pe ea.
In timpul asta topiti intr-o tigaie 100 g de unt si putina sare (ca sa nu stropeasca), adaugati piperul verde, zdrobiti-l putin cu dosul lingurii, turnati coniacul, asteptati sa se incalzeasca si dati-i foc. Cand se sting flacarile, puneti si smantana, omogenizati bine, lasati sa fiarba putin si gata sosul.
Carnea se aseaza pe farfurie. Puneti untul ramas pe gratar turnati amestecul rezultat in tigaia cu sosul, mai omogenizati o data, turnati peste carne si gata. Serviti cu piure sau cu cartofi natur.
Reteta asta recomandata de prietena mea Paula se regaseste si pe http://costachel.ro/2008/08/muschi-de-vita-cu-sos-de-piper-verde/

3 comentarii:

  1. Pai daca tot promovezi fair-play-ul in bucatarie...

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-ati comentat la o reteta postata de un an de zile, lasand impresia oarecum ca v-am furat reteta respectiva, observ si eu asemanarea acum, sincera sa fiu nu va cunosteam site-ul si nici pe dumneavoastra, reteta am primit-o de la o alta bucatareasa si am postat-o ca atare dupa ce am incercat-o, pentru ca poate nu ati observat insa se recunoaste bucataria mea. Iar despre "Fair-play in bucatarie", nu va suparati pe mine dar consider ca am respectat acest lucru, pentru faptul ca am facut o retata pe care si dumneavoastra ati prestat-o e ca si cu cartea de bucate, fiecare gateste din ea in felul lui, chiar daca reteta este aceeasi, cu toate astea o sa postez la reteta respectiva si numele dumneavoastra,chiar daca nu o consider obligatie.

    RăspundețiȘtergere
  3. fata de reteta ta de sos eu am pus si vin alb si mustar a l'ancienne.reteta de sos de piper verde n-a inventat-o domnul costachel.ea exista pur si simlu de ceva mai multa vreme.daca faceti o cercetare pe internet o sa constatati asta.va recoman site-ul lui Ramsey,de exemplu.

    RăspundețiȘtergere

BannerFans.com

Jamie Oliver

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails