luni, 29 iunie 2009

Tort Belcolade

Ingrediente:

Pentru blat:
6 oua
6 linguri zahar
1 plic Crem Ole ciocolata

Pentru mousse de vanilie:
600 gr ciocolata alba
1050 ml smantana dulce
2 plicuri intaritor frisca
30 gr gelatina
20 ml esenta vanilie

Pentru umplutura:
200 gr ciocolata amaruie
200 ml smantana dulce
200 gr visine din compot


Se prepara intai blatul, albusurile se freaca cu zaharul pana devin spuma, apoi se adauga pe rand galbenusurile amestecand in continuu iar la final Crem Ole de ciocolata. Se unge tava cu putin ulei se pune compozitia si se da la foc mic 15 minute.
Separat gelatina se pune la inmuiat in 200 ml apa rece. 450 ml de smantana dulce se pune intro craticioara la incalzit impreuna cu esenta de vanilie, se adauga ciocolata rupta bucati si se amesteca pana aceasta din urma se topeste. Se lasa la racit si cand ajunge la o temperatura usor de suportat la mana se incorporeaza in crema gelatina, amestecand in continuu. se da la frigider sa se raceasca bine de tot. Separat se bat cei 600 ml smantana dulce cu intaritorul pentru frisca, si cand crema este foarte rece se incorporeaza in ea incet de sus in jos frisca.
Ciocolata amaruie se topeste la microunde se incorporeaza in ea smantana si se amesteca bine, apoi se lasa la racit. Cand toate cremele sunt racite se incepe montarea tortului. Pe fundul unei forme de tor se aseaza folie din plastic, se toarna apoi mousse de vanilie in strat de aproximativ doua degete, apoi cu ajutorul unei seringi pentru ornat se traseaza cu crema de ciocolata amaruie bastonase, intre bastonase se pun visine fara samburi din compot. Deasupra se pune din nou mousse de vanilie si la final foaia de blat. Se strange folia de plastic la margini si se da la rece. Se tine aproximativ 6 ore apoi se rastoarna pe un platou si se orneaza dupa preferinte. Si pentru ca azi 30 iunie este ziua Brianei, am facut un mini tort si pentru colegele mele de birou.


2 comentarii:

  1. La multi ani pentru cea mai frumoasa printesa din lume,Briana! Si felicitari pentru mamica ei harnica ! Torturile arata super.

    RăspundețiȘtergere

BannerFans.com

Jamie Oliver

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails