vineri, 15 mai 2009

Gogosi

Reteta aceasta am gasit-o pe blogul Laurei Laurentiu si atat de tare mi-au placut "crofnele" ei incat nu am rezistat sa le incerc.

Ingrediente:

-500 de grame de faina
-2 galbenusuri
-1 cana de lapte caldut
-1 lingura rasa de drojdie deshidratata
-60 de grame de unt
-1 zahar vanilinat
-2 linguri de zahar tos
-1 praf de sare
-coaja de lamaie
-ulei pentru prajit
-zahar pudra


Eu am preparat aluatul in masina de facut paine, asa ca galbenusurile frecate cu sarea le-am dizolvat in laptele cald (40 de grade), am adaugat zaharul, vanilia, coaja de lamaie, untul topit (dar nu fierbinte) si le-am pus in masina de paine. Am adaugat faina cernuta si drojdia si am lasat masina sa-si faca programul.
Daca framantati cu mana dizolvati drojdia cu zaharul in putin lapte cald, sa faceti o maia cu putina faina. Galbenusurile, deasemenea, frecate cu sare se dizolva in restul de lapte, se pun aromele. Se face o gaura in mijlocul fainii si se incepe framantatul adaugand maiaua si putin cate putin din laptele cu galbenusuri, se framanta pana aluatul este neted, apoi se incepe incorporarea untului topit, cate putin, pana aluatul il absoarbe pe tot. Aluatul gata lucrat se aseaza intr-un vas uns cu ulei, se acopera cu un prosop caldut si se lasa sa creasca la loc cald, ferit de curenti de aer, pana (cel putin) isi dubleaza volumul.
Se rastoarna aluatul crescut pe planul de lucru uns cu ulei. Se intinde intr-o foaie de aproximativ 0,8-1 cm care se taie cu un pahar de marime potrivita.
Gogosile astfel formate se aseaza intr-o tava acoperita cu hartie de copt si se lasa la crescut inca 30 de minute, intr-un loc caldut.
Odata crescute, gogosile se vor praji in ulei incins din belsug. Se iau gogosile din tava in care au crescut si se aseaza in uleiul incins, cu grija ca partea pe care se pun la fript sa fie cea care a fost pozitionata in partea superioara pe tava. Practic, se rastoarna din pozitia in care au stat la crescut. Trebuie tinut cont ca uleiul sa nu se supraincalzeasca, nu trebuie sa fie nici prea incins, dar nici prea rece. Se prajesc pe ambele parti si odata rumenite se scot pe hartie absorbanta. Se pudreaza cu zahar pudra.

Free Signature Generator

Free Signature Generator
Glitter Text Generator

Glitter Text Generator

Un comentariu:

BannerFans.com

Jamie Oliver

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails