luni, 8 iunie 2009

Bomboane

Azi am incercat sa fac bomboane. Nu este foarte usor dar sunt delicioase si originale. Puteti, sa le umpleti cu diferite compozitii… Crema ganache, frisca, fructe, nuci, caramel, budinca, etc. Totul este o chestiune de imaginatie.


Ingrediente :

Pentru baza:
hartie pentru bomboane
100 gr ciocolata amaruie
20 ml apa

Pentru crema:
100 gr smantana dulce
100 g ciocolata cu lapte




Topesti ciocolata pe baie de aburi sau la microunde.

Adaugi apa, nu trebuie sa dea in fiert. Ciocolata nu o topesti in vas de metal ci de sticla sau portelan. Dupa ce ciocolata s-a topit se amesteca bine si se lasa timp de 5 minute afara sa se raceasca usor. Apoi cu o pensula se picteaza cu ciocolata fiecare hartie de bomboana pe interior.


Odata ce se raceste ciocolata se mai intinde un al doilea strat. Capsule astfel pictate cu ciocolata se lasa la temperatura camerei pana ce ciocolata se raceste. Nu bagati imediat in frigider. Apoi scoate cu grija hartia capsula si se umple fiecare ceasca de ciocolata rezultata.
Am pus la incalzit 100 ml smantana dulce pana a facut bule apoi am adaugat si 100 gr ciocolata cu lapte. Se amesteca pana se topeste ciocolata. Se da la rece 15 minute, devine o crema groasa precum nutella. Se umple fiecare cescuta cu crema, se poate adauga in crema alune, stafide sau visine din visinata.


Free Signature Generator

Free Signature Generator
Glitter Text Generator

Glitter Text Generator

5 comentarii:

  1. Foarte frumoase dar si buuune tare...pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Minunat ! Foarte bine arata si presupun ca sunt si foarte bune. Iti ofer un premiu de creativitate ! Treci pe la mine sa-l ridici ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Wow, Alexa, felicitarile mele pentru micile delicatese!!! :)
    Spune-mi, te rog frumos, unde ai gasit tu hartiutele speciale pentru bomboane, ca eu caut asa ceva de-o vesnicie...

    Vaaai, da' apetisante mai sint!!! :P
    O sa visez numai bomboane de cicolata la noapte :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Laura, multumesc de aprecieri. hartia pentru bomboane mi-a daruit-o prietena mea Lucia(Arome in Roz)insa am vazut la carrefour, ambalate cate 25 la raionul de ustensile de bucatarie, sunt facute chiar de carrefour.

    RăspundețiȘtergere

BannerFans.com

Jamie Oliver

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails