miercuri, 1 aprilie 2009

Placinta cu branza si sos de vanilie


Pentru blat:
600 gr faina
250 ml lapte caldut
2 oua
un praf sare
7 gr drojdie uscata
2-3 linguri ulei

Pentru umplutura:
600 gr branza de vaci dulce
25 gr amidon alimentar
(sau un plic de budinca de vanilie)
150 gr zahar
3 oua

Pentru glazura:
2 galbenusuri

Pentru sosul de vanilie:
2 linguri amidon alimentar
3 galbenusuri
150 gr zahar
500 ml lapte

vanilie


Punem drojdia la dospit cu putin lapte cald si 1/2 lingurita zahar(maia). Apoi framantam un aluat din drojdia dospita, faina, lapte cald, ouale batute, sare si ulei (ca pentru cozonac). Se lasa la crescut cca 40 de minute. Dupa ce a crescut frumos se imparte aluatul in doua. Se intinde o foaie in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Se pregateste umplutura din branza peste care se adauga amidonul, ouale batute si zaharul, se omogenizeaza bine apoi se intinde in tava peste foaie.



Se pune si a doua foaie in tava, se preseaza bine pe margini ca sa nu iasa branza in timpul coacerii, apoi se unge cu galbenusurile batute putin.



















Se baga la cuptor la foc mic cca 40 de min. Cand se rumeneste deasupra se scoate pe un fund de lemn, se acopera cu un stergar uscat si se lasa la racit. E bine sa o lasati acoperita asa calda deoarece ramane moale


Pana se raceste preparati supa de vanilie. Amidonul se amesteca cu zaharul si putin lapte, se omogenizeaza bine, apoi se incorporeaza peste restul de lapte amestecat cu vanilia puse la fiert, se da in cateva clocote pana se face o budinca foarte subtire.
Se taie placinta in bucati nu foarte mici, se aseaza pe farfurie iar deasupra se toarna "supa" de vanilie.

Free Signature Generator

Free Signature Generator

Glitter Text Generator

Glitter Text Generator

Un comentariu:

  1. numele meu CRISTINA,sint impresionata de retetele tale pe care le voi pregati in curind celor 2 nepotele ,un singur lucru vreau sa stiu daca ai testat aceste preparate cu faina integrala si daca DA ,as dori sa imi trimeti si mie aceste retete .
    multumesc anticipat ,CRIS
    ps.emai-l meu este stancacris@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere

BannerFans.com

Jamie Oliver

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails