marți, 29 septembrie 2009

Prajitura "Fara Nume"

Ingrediente:

2 foi Pandispan
2 plicuri Crem Ole ciocolata
2 plicuri Crema de tort cu rom si trufe
1 plic Crema de tort de vanilie
1 plic Crema de la fantezie cu capsuni
1 1/2 l lapte rece
dulceata de visine sau fructe de padure
100 ml suc de portocale

Pe o tava intindem o foaie de pandispan pe care o insiropam cu suc de portocale.

Intr-un castron se pune praful de crema de la Fantezie cu capsuni ( de la Dr. Oetker) si crema de vanilie ( se poate adauga 1,2 linguri zahar pudra) si 500 ml lapte, se mixeaza la viteza mare pana se face srema spuma. Se adauga peste foaia de pandispan, se intinde uniform si deasupra se pune a doua foaie de pandispan insiropata si ea cu suc de portocale.

Intre timp punem intr-un castron prafurile de la cremele de ciocolata si adaugam restul de lapte mixand la viteza mare. Jumatate din compozitie se pune peste a doua foaie de pandispan, o intindem uniform, apoi de-a lungul prajiturii trasam cu lingurita santuri in care punem dulceata de visine sau fructe de padure

indindem apoi deasupra restul de crema si nivelam bine. Dam prajitura la frigider cca 30-40 de minute.

Budinca de macaroane cu branza

Ingrediente:
1 pachet macaroane
stafide 50 g
100 gr smantana
1 1/2 cana lapte
400 g branza de vaci (sa nu fie foarte sarata)
3/4 cana zahar
5 oua
vanilie



Fierbem macaroanele 8-9 min. Scurgem apa, le clatim cu apa rece si le punem intr-o sita la scurs. Separat, intr-un castron dam branza prin razatoarea mare sau o faramitam cu furculita daca merge. Aceasta o amestecam cu iaurtul, zaharul, stafidele, laptele, 3 oua batute si esenta de vanilie. Dupa ce am amestecat bine, aceasta compozitie se toarna peste ea macaroanele.


Amestecam bine, apoi turnam in tava ...deasupra intindem cele 2 oua ramase batute bine.

miercuri, 23 septembrie 2009

Fair-play in bucatarie!

De ceva timp am vazut pe blogul Laurei Laurentiu un articol publicat de ea unde era foarte agresiva cu plagiatorii. I-am dat dreptate, pentru ca stiu ce inseamna sa stai cu aparatul de fotografiat de gat in timp ce invarti de zor in cratita. E urat sa ti se batjocoreasca munca si dureros in acelasi timp.


Azi cand am deschis blogul m-am luminat putin la fata, am vazut articolul "Am reusit!!!!" publicat de Sava Laura, e un pas, poate mic insa e bine-venit pentru a da peste nas celor care se folosesc de munca altora. Am descoperit si munca lor in ECHIPA :


"Publicat de food blog comunity
In ultima vreme, foarte multi dintre noi s-au confruntat cu numeroase plobleme legate de furtul imaginilor si textului. De aceea, am pornit o campanie impotriva celor care isi insusesc munca noastra.Daca ne sustineti, va rugam afisati urmatorul banner:"

Image and video hosting by TinyPic

Trebuie sa-i sustinem... Munca noastra merita sa fie respectata.

luni, 21 septembrie 2009

Melci cu mere


Ingrediente:

800 gr aluat de foietaj
10 mere
8 linguri de zahar
4 lingurita scortisoara
80 g unt
1 ou pentru uns


Merele razuite le calim putin, impreuna cu untul, zaharul si scortisoara.
Dupa ce s-au racit se repartizeaza uniform pe foaia de foietaj si se ruleaza.
Dupa ce am terminat de rulat, cu un cutit bine ascutit taiem felii de cca 2 cm latime.
Asezam feliile in tava, le ungem cu ou
si dam la cuptor pentru aproximativ jumatate de ora.
Reteta inspirata de la Miha

Paine cu cascaval

Ingrediente:

60 ml apa
240 ml lapte
60 g unt
1 ou
2 linguri zahar
1,5 lingurite sare
550 g faina
10 g drojdie uscata
100 g cascaval



Am pus toate ingredientele in masina de paine, la framantat si dospit.
Aluatul dospit l-am pus pe masa pudrata cu faina si l-am impartit in 5 parti. Fiecare parte am intins-o cu sucitorul in groasime de cca 0.5 cm si latimea tavii de copt.
Am uns foaia de aluat cu putin ulei de masline, apoi am presarat cu cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mici si am rulat cat mai strans posibil. Apoi, fiecare rulou rezultat l-am pus in tava unsa cu ulei de masline. Tava am lasat-o la loc caldut jumatate de ora.
Am uns deasupra cu galbenus de ou si am presarat susan.
Se coace in cuptorul incins la foc mediu, in jur de jumatate de ora
Reteta inspirata de la Miha

duminică, 20 septembrie 2009

Placinta cu mere ARLECHIN

Ingrediente:
300 g faina
4 linguri zahar
½ lingurita sare
150 gr unt rece taiat in bucatele
50 g untura
6-7 linguri apa rece

Umplutura:
4 mere mari
4 linguri amidon
150 gr zahar
¼ lingurita sare
1 lingura zeama lamaie
½ fiola esenta rom
Se amesteca faina cu sarea si cu zaharun apoi se adauga untul taiat bucatele, untura si apa rece. Nu se framanta mult, doar cat se aduna ingredientele.
Se lasa la rece cel putin 30 min. Intre timp curata merele, se taie marunt si se amesteca cu amidon, zahar, sare, zeama lamaie, esenta de rom.
Aluatul se imparte in 2 parti egale, prima foaie se pune in tava si se baga la frigider pentru 10 min., apoi se adauga merele, se acopera cu a 2-a foaie si iar la rece.
Am facut orificii ca sa poate "respira" placinta, am adunat bine marginile si le-am presat cu furculita.
Am uns cu ou batut si am presarat cu zahar tos colorat.
Dupa ce se coace se lasa in tava sa se raceasca.

Piept de pui cu maioneza

Ingrediente:

3 oua
250-300 ml ulei
zeama de lamaie
un piept de pui-marime mijlocie
2 castraveti murati sau in otet


Se face maioneza din 2 oua fierte si unul crud incorporand treptat uleiul si zeama de lamaie.
Pieptul de pui se fierbesi se taie fasii
se amesteca la final cu maioneza si castravetii murati taiati cubulete si storsi.

Ciocanele corsicane

Ingrediente:

8 ciocanele
rozmarin
boia dulce
cimbru
maghiran
scortisoara
chili
cimbrisor
sare


Toate condimentele in masura egala se amesteca, peste ele se mai adauga 1/2 lingurita zahar. Pulpele se tavalesc prin condimente si se pun intr-un castron acoperit la rece timp de 12 ore ( eu pe pregatesc de seara pentru a doua zi).
Se incinge cuptorul, ciocanelele se pun in punga magica, cu 2 cesti apa, se leaga punga la gura si se dau la cuptor pentru o ora la foc mic. dupa cca o ora se rupe punga deasupra si se mai lasa cca 15 minute sa se rumeneasca putin.
se servesc alaturi de cartofi prajiti pudrati cu condiment cu gust de branza de la knorr.

Ciorba din piept de pui

Ingrediente:

piept de pui maruntit
1 ceapa mare
2 morcovi
4 cartofi
1 telina
1 patrunjel
1 pastarnac
1 ardei gras mare
100 gr taitei
1 cutie de rosii taiate (450g)
1/2 legatura patrunjel
1 l bors (4 cuburi de bors magic)
sare, piper, leustean


Se spala pieptul de pui si se taie in bucati mici apoi se pune intr-o oala de 3 l in apa cu sare cat sa se acopere. Se lasa sa fiarba pana se formeaza spuma.
Se inlatura spuma si se pun legumele taiate marunt (fara cartofi).
Dupa 20 minute se verifica daca s-au fiert legumele. Daca s-au fiert se pun cartofii cuburi si taiteii. Se mai lasa sa fiarba inca 15-20 minute pana se fierb.
Se pun rosiile tocate marunt si se mai lasa 5 minute. Se pune si borsul, leusteanul si patrunjelul si se mai lasa pana incepe sa fiarba din nou.

sâmbătă, 19 septembrie 2009

Salam de biscuiti

Ingrediente:

150 gr zahar
250 ml lapte
100 gr unt
500 gr biscuiti
4 linguri cacao
rahat, migdale macinate



La inceput sfaramam biscuitii.

Laptele cu zaharul se pun la fiert pana se face ca un sirop.Se adauga untul, si se lasa pana se topeste si aceasta. Peste biscuiti se pune rahatul taiat cubulete si migdalele macinate

Apoi turnam siropul din lapte, cacao si zahar si amestecam bine pana se omogenizeaza.



Se unge o foaie de celofan, folie de bucatarie cu unt se pune compozitia si se ruleaza frumos, strans cu ajutorul foliei.


Se da la rece pentru cateva ore. Eu l-am pus un pic in congelator.

Muschi de vita cu sos de piper verde

Ingrediente:

5 felii de muschi de vita (cam 150 g bucata)
150 g unt
1 lingura de piper verde
400 g smantana
50 - 80 ml coniac
sare




Carnea se frige pe gratar (tigaie cu ridicaturi), atunci cand o vedeti ca s-a schimbat culoarea pana la jumatate o intoarceti si sa presarati putina sare pe ea.
In timpul asta topiti intr-o tigaie 100 g de unt si putina sare (ca sa nu stropeasca), adaugati piperul verde, zdrobiti-l putin cu dosul lingurii, turnati coniacul, asteptati sa se incalzeasca si dati-i foc. Cand se sting flacarile, puneti si smantana, omogenizati bine, lasati sa fiarba putin si gata sosul.
Carnea se aseaza pe farfurie. Puneti untul ramas pe gratar turnati amestecul rezultat in tigaia cu sosul, mai omogenizati o data, turnati peste carne si gata. Serviti cu piure sau cu cartofi natur.
Reteta asta recomandata de prietena mea Paula se regaseste si pe http://costachel.ro/2008/08/muschi-de-vita-cu-sos-de-piper-verde/

joi, 10 septembrie 2009

Tort de biscuiti

Ingrediente:

1/2 kg biscuiţi
1 l lapte
8 linguri zahar
2 linguri faina
1 lingura rom
1 glazura ciocolata Dr Oetker
5-6 linguri Rote Grutze
5-6 linguri crema de ciocolata


Se ard intr-o cratita patru linguri de zahar care se sting cu putina apa fierbinte. Se lasa deoparte pana se dizolva tot zaharul. Separat se inmoaie faina cu o ceasca de lapte rece, amestecand bine, pana se desface toata faina. Se mai toarna lapte rece, completand pana la un litru. Se amesteca cu siropul de zahar ars, adaugand si patru linguri de zahar si o lingura de rom. Se tine pe foc pana incepe crema sa se ingroase.
Se da la o parte si se adauga biscuitii sfaramati in bucatele mici.
Se amesteca usor cu o lingura si se dau la rece pana ce se patrund bine cu crema.
A doua zi se asaza un strat de compozitie pe o farfurie rotunda sau dreptunghiulara, deasupra se intinde crema de ciocolata si 2-3 linguri de rote grutze, apoi se aseaza un alt strat de biscuiti.
Deasupra se punne iar 2-3 linguri rote grutze si glazura de ciocolata de la Dr. Oetker preparta dupa instructiunile de pe plic. Se da din nou la cere cateva ore.

Jamie Oliver

Creative Food/Culinary Art

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails