luni, 29 iunie 2009

Tort Belcolade

Ingrediente:

Pentru blat:
6 oua
6 linguri zahar
1 plic Crem Ole ciocolata

Pentru mousse de vanilie:
600 gr ciocolata alba
1050 ml smantana dulce
2 plicuri intaritor frisca
30 gr gelatina
20 ml esenta vanilie

Pentru umplutura:
200 gr ciocolata amaruie
200 ml smantana dulce
200 gr visine din compot


Se prepara intai blatul, albusurile se freaca cu zaharul pana devin spuma, apoi se adauga pe rand galbenusurile amestecand in continuu iar la final Crem Ole de ciocolata. Se unge tava cu putin ulei se pune compozitia si se da la foc mic 15 minute.
Separat gelatina se pune la inmuiat in 200 ml apa rece. 450 ml de smantana dulce se pune intro craticioara la incalzit impreuna cu esenta de vanilie, se adauga ciocolata rupta bucati si se amesteca pana aceasta din urma se topeste. Se lasa la racit si cand ajunge la o temperatura usor de suportat la mana se incorporeaza in crema gelatina, amestecand in continuu. se da la frigider sa se raceasca bine de tot. Separat se bat cei 600 ml smantana dulce cu intaritorul pentru frisca, si cand crema este foarte rece se incorporeaza in ea incet de sus in jos frisca.
Ciocolata amaruie se topeste la microunde se incorporeaza in ea smantana si se amesteca bine, apoi se lasa la racit. Cand toate cremele sunt racite se incepe montarea tortului. Pe fundul unei forme de tor se aseaza folie din plastic, se toarna apoi mousse de vanilie in strat de aproximativ doua degete, apoi cu ajutorul unei seringi pentru ornat se traseaza cu crema de ciocolata amaruie bastonase, intre bastonase se pun visine fara samburi din compot. Deasupra se pune din nou mousse de vanilie si la final foaia de blat. Se strange folia de plastic la margini si se da la rece. Se tine aproximativ 6 ore apoi se rastoarna pe un platou si se orneaza dupa preferinte. Si pentru ca azi 30 iunie este ziua Brianei, am facut un mini tort si pentru colegele mele de birou.


vineri, 26 iunie 2009

Prajitura cu visine

Ingrediente:
12 linguri zahar
2 pliculete zahar vanilat
4 oua
9 linguri ulei
10 linguri lapte caldut
15 linguri cu varf de faina
1 pliculet praf copt
400 gr visine fara samburi


Visinele se spala, se curata de cozi si samburi...
Se freaca ouale cu zaharul si cu zaharul vanilat, se adauga uleiul putin cate putin si laptele.Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt...aluatul care rezulta trebuie sa fie o idee mai gros ca la clatite Tava se tapeteaza cu hartie de copt si se unge cu putin ulei, se toarna compozitia...visinele se dau prin putina faina si se pun deasupra usurel...

Tava se da la cuptor timp de 30-40 de min in cuptorul preincalzit...

Free Signature Generator

Free Signature Generator
Glitter Text Generator

Glitter Text Generator

marți, 23 iunie 2009

Tarta cu crema de lamaie

Ingrediente:

Pentru aluat:
350 g faina
150 zahar
1 ou
200 gr unt topit
coaja rasa de la o lamiie
1 plic praf de copt

Pentru crema:
un ou
200 g zahar
50 g amidon
400 ml apa
sucul de la doua lamai
coaja rasa de la o lamaie
Incepem intai cu crema, amestecam toate ingredientele ca la orice budinca si le punem pe foc mic sau pe baie de aburi de aburi (bain-marie). Amestecam mereu sa nu faca amidonul cocoloase. Amestecam crema, pana se ingroasa bine (ca o gelatina groasa), cu cat e mai groasa, cu atat e mai buna. Lasam crema la racit si trecem la facut aluatul.
Amestecam toate ingredientele si framantam aluatul cu miinile. Cam asa va arata aluatul rezultat, un aluat care pare tare, dar e destul de moale.
Il punem in folie de plastic si-l dam la rece pentru 1 ora. Dupa ce s-a scurs timpul, scoatem aluatul de la rece taiem din el o bucata pentru ornament, bucata ramasa il intindem in foaie subtire, il punem in tava de tarta si intepam cu furculita.
Dam pentru 10 min la cuptor la precopt apoi il scoatem si punem si crema care intre timp s-a racit... Infainam bine aluatul pastrat pentru ornat, il intindem, taiem, decupam si vor rezulta fisiutele pe care le asezam deasupra. Bagam in cuptorul incalzit in prealabil la 180, pentru circa 30 de minute.
Asa arata scoasa din cuptor

Free Signature Generator

Free Signature Generator
Glitter Text Generator

Glitter Text Generator

luni, 22 iunie 2009

Pancakes

Ingrediente:

125 g faina
2 lingurite praf de copt
1/2 lingurita amoniac alimentar
1 ou
300 ml lapte
20 g unt
60 g margarina
sare
sirop de artar

Faina se pune intr-un castron, se adauga praful de copt, sarea si amoniacul alimentar si se amesteca bine. Se adauga oul si treptat laptele amestecand continuu, pana ce se obtine un aluat fin si omogen. Untul se topeste pe foc, la temperatura mica si se adauga in aluat.
Adaugati un praf de zahar si lasati aluatul sa stea cateva minute. Puneti o tigaie pe foc, adaugati margarina si cand se incince puneti cu o lingura aluatul in tigaie. Prajiti maxim 3 clatite in acelasi timp in tigie. Clatitele finnd mai groase se prajesc la foc mic pentru a se patrunde bine. Cand suprafata clatitei s-a intarit, se intoarce si se prajeste de cealalta parte, pana ce devin aurii. Se servesc cu sirop de artar.

Free Signature Generator

Free Signature Generator
Glitter Text Generator

Glitter Text Generator

sâmbătă, 20 iunie 2009

Krem a la Krem

Ingrediente:

Blat:
5 oua
5 linguri de zahar
1 plic Crem Ole de ciocolata

Crema:
200 ml smantana dulce
200-220 ml lapte
1 plic Crem Ole de vanilie

Glazura:
2 linguri apa
2 linguri zahar brun
2 linguri lichior
100 g ciocolata
100 g unt

Se separa albusurile de galbenusuri. Primele se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga galbenusurile unul cate unul si se bate dupa fiecare. La sfarsit se adauga praful Creme Ole de ciocolata si se mai bate maxim 30-45 de secunde, cat sa se omogenizeze.
Se toarna aluatul intr-o tava de 20/30 cm asternuta cu hartie de copt. Se coace la foc mediu cam 25-30 minute.
Se apasa blatul cu degetul, daca adancitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.
Se pun intr-un bol smantana, laptele si praful de vanilie. Se bate cu mixerul cam 1 minut, crema trebuie sa se intareasca destul de bine.
Se intinde uniform pe suprafata blatului racit si se baga la frigider.
Se infierbanta apa, se adauga zaharul, amestecand. Dupa ce s-a topit zaharul, se adauga lichiorul si ciocolata rupta bucatele. Se amesteca pana la topirea ciocolatei, apoi se adauga untul.

Se mai tine pe foc amestecand pana se topeste si untul. Se lasa la racit. Cand a ajuns la temperatura camerei, se toarna pe prajitura si se intinde uniform.
Se da la rece pentru 2-3 ore. Apoi se portioneaza si se savureaza.
Free Signature Generator

Free Signature Generator
Glitter Text Generator

Glitter Text Generator

Piept de pui umplut si garnitura de cartofi cu rozmarin

Ingrediente:

Pentru rulouri:
piept de pui
sunca de pui
cascaval
sare, piper
usturoi, boia dulce
cimbru, oregano, busuioc

Pentru garnitura:
cartofi taiati in 4
2 linguri ulei
1 lingura unt
4 catei de usturoi pisat
1/2 lingurita sare
2 lingurite rozmarin
1/4 lingurita piper



Pieptul de pui se curata de piele si de oase, se bate foarte putin cu ciocanul de snitele, se condimenteaza cu sare si piper. Usturoiul de sfarama se amesteca cu boiaua dulce, cimbru, oregano si busuioc se unge interioul pieptului cu amestecul rezultat peste el se aseaza o felie subtire de cascaval, apoi una de sunca si iar una de cascaval. Se strang marginile pieptului si se prind cu scobitori.
Se aseaza in tava, se pesara condimente, se stropesc cu ulei si se dau la cuptor 30-45 de min.
Se curata cartofii si se spala. Se combina uleiul cu untul in tava in care veti coace cartofii. Se pune in cuptor 2 minute pana se topeste untul. Se scoate tava si se adauga cartofii, pe urma se pune mujdeiul. Invartiti cartofii ca sa se acopere putin cu usturoi. Se presara rozmarinul, sarea si piperul.
Se invartesc cartofii iar sa se acopere cu noile ingrediente si se dau la cuptor cca. 25 min. intorcindu-i din cind in cind (sau pana capata o culoare aurie).

Free Signature Generator

Free Signature Generator
Glitter Text Generator

Glitter Text Generator

Jamie Oliver

Creative Food/Culinary Art

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails