miercuri, 29 aprilie 2009

Tarta cu fructe

Daca ieri am prestat un blat de tarta, am zis ca azi e timpul sa-l si umplu cu ceva. Blatul de tarta il gasiti Aici iar crema o vom face acum.

Ingrediente:

2 oua
8 linguri zahar
450 ml lapte
35 g amidon alimentar
2 plicuri zahar vanilinat
esenta vanilie de burbon
50 gr unt
1 plic Tort-gelle incolor



Intr-o cratita batem cu un tel ouale cu 5 linguri de zahar si zaharul vanilinat pana se desfac. Adaugam laptele rece, si amidonul amestecat si el in prealabil cu doua linguri de lapte ca sa nu faca cocoloase, amestecam continuu pana se omogenizeaza compozitia.
Punem cratita pe foc mare pt. 2 min. si amestecam continuu, dupa care reducem focul la foarte mic si amestecam in continuu pana capata crema consistenta ca sa nu se lipeasca.

Se da la o parte de pe foc si se pune cratita in baie de apa rece amestecand in ea in continuu, prevenim formarea unei pojghite deasupra. In timp ce amestecam adaugam in crema esenta de vanilie de burbon.

In crema asa calda se adauga si untul si se amesteca din nou.

Crema calduta se toarna peste blatul de tarta rece si se orneaza dupa imaginatia fiecaruia cu fructe (eu am folosit: piersici din compot, kiwi proaspat, capsuni proaspete, mandarine din compot, afine din compot).

Preparati un plic de tort-gelle asa cum scrie pe plic si turnati-l peste fructe ca sa nu avem surpriza risipirii lor atunci cand taiem tarta.

Se orneaza dupa preferinta cu frisca .
Free Signature Generator

Free Signature Generator
Glitter Text Generator

Glitter Text Generator

Pasta de lapte praf (by Lily)


Ingrediente:

60 ml apa
70 g zahar pudra
2-3 picaturi de ulei
1 lingurita miere (energizant)
180 gr lapte praf






Se pune pe foc apa cu zaharul si se fierb 3-4 minute.Se ia de pe foc si se adauga mierea sau energizantul si picaturile de ulei, si se amesteca bine.


Se lasa sa se raceasca. Se pune apoi TREPTAT laptele praf si se amesteca foarte bine. La un moment dat veti fi nevoite sa-l framantati cu mana!.


Se tot adauga lapte praf pana se obtine o pasta care se poate intinde intre 2 folii de plastic fara sa se lipeasca.(s-ar pute sa depasiti cantitatea de lapte praf din reteta, depinde si de marca de lapte praf folosit!) Cu ea se pot acoperii diverse torturi si se pot cafe ornamente pentru decorarea lor.
Maine vom pregatii floricele din ea. :)

Free Signature Generator

Free Signature Generator
Glitter Text Generator

Glitter Text Generator

Fasole cu ciolan


Ingrediente:
700 g fasole
un ciolan afumat
1 ceapa mare
1 ardei rosu
1 morcov
2-3 linguri de bulion
patrunjel




Punem fasolea la inmuiat in apa calduta (de preferat de seara pana dimineata). Dupa ce am lasat-o la inmuiat o punem la fiert in apa rece. Dupa ce da in fiert, varsam apa si o punem din nou la fiert in apa fierbinte. Separat oparim ciolanul in apa fierbinte si il lasam sa dea in clocot.
Calim zarzavatul taiat marunt in putin ulei.

Cand zarzavatul a devenit lucios punem peste el fasolea fiarta.

Adaugam o cana din zeama in care a fiert ciolanul lasam sa dea fasolea in doua trei clocote si adaugam ciolanul dat jos de pe os si taiat bucati si doua trei foi de dafin.

Le lasam sa clocoteasca ca sa scada zeama pana cand atat fasolea si carnea sunt fierte. Cu 10 minute inainte de a o lua de pe foc punem si 2-3 linguri de bulion, iar la sfarsit punem putin patrunjel tocat marunt.

marți, 28 aprilie 2009

Pizza


Ingrediente:

500 gr faina
250 ml apa
7 gr drojdie
1 lingurita sare
10 ml ulei de masline
3-4 felii muschi afumat
3-4 felii prosciuto
masline, ardei
mozzarela


Aluatul l-am facut tot in masina de paine, la programul 8 (1 ora si 30 min), am pus faina, drojdia, sarea, apa si uleiul si le-am lasat sa se framante si apoi sa dospeasca.
Am intins aluatul intr-o foaie putin mai mare decat forma de pizza, am pus mozzarela rasa pe margine si am rulat usor foaia in interior.
Am uns cu sos (preparat din 150 gr pasta de tomate, doua rosii pasate, sare, piper, busuioc si oregano, puse la fiert pana scade ca sa nu ude blatul)
Apoi am presarat mozzarela, am pus muschi, prosciuto, felii de ardei, masline si apoi din nou mozzarela. Pe margine am punctat putin ketchup.
Se baga in cuptor pentru 15-20 de minute, pana se rumeneste frumos.
Free Signature Generator

Free Signature Generator
Glitter Text Generator

Glitter Text Generator

Blat de tarta


Ingrediente:

4 oua
3 linguri zahar
1 plic zahar vanilinat de burbon
4 linguri faina
1 varf de cutit praf de copt




Se bat albusurile spuma cu zaharul vanilinat, galbenusurile cu zaharul pana devine totul o crema, apoi se incorporeaza in albus si se mixeaza bine.
Adaugam faina si praful de copt, amestecam bine cu lingura de sus in jos. Ungem o tava pentru tarta cu unt, apoi tapetam cu faina.
Bagam blatul la copt cca 20 de minute la 170-180 grade. Il scoatem din cuptor si-l lasam putin la racit, apoi il scoatem cu grija din forma de tarta si-l umplem cu ce dorim.

Free Signature Generator

Free Signature Generator
Glitter Text Generator

Glitter Text Generator

duminică, 26 aprilie 2009

American Pie (cu visine)


Ingrediente:

Pentru aluat:
150 gr unt
100 gr zahar pudra
1 ou
100 gr nuci macinate
200 gr faina
1 plic zahar vanilinat de burbon
1/2 plic praf de copt

Pentru umplutura:
500 gr visine
2 linguri rom
100 gr zahar tos
1 plic tort-gelle rosu

Se topeste untul si se freaca cu zaharul pudra, se adauga oul si se amesteca in continuu pana se face o compozitie cremoasa.
Adaugam nucile macinate, zaharul vanilinat si amestecam din nou, faina cernuta amestecata cu praful de copt se pune peste toata compozitie si se omogenizeaza bine.
Punem aluatul obtinut in folie la frigider pentru 30 min.
Intre timp pregatim umplutura. Visinele (eu am avut congelate) se scurg de zeama, se adauga peste ele zaharul tos si romul si se amesteca bine (daca isi mai lasa zeama se scurge bine). Plicul de tort-gelle se amesteca cu una - doua linguri zeama de visine si se pune peste compozitie omogenizand bine.
Aluatul se scoate de la rece se imparte in 2 parti si se intind 2 foi rotunde. Se unge o forma rotunda cu diametrul de 24 cm cu unt si se pune una dintre foi. Deasupra se imprastie putin pesmet ca sa nu se ude foaia prea tare de la zeama lasata de fructe, peste foaie si se pun visinele, apoi cea de a 2-a foaie si o dam la cuptor pentru cca 30-40 de min.
Se lasa la racit si se pudreaza cu zahar.

Painici


Ingrediente:
300 ml apa calduta
1 lingura de zahar
2 lingurite de sare
1 plic drojdie deshidratata
500 gr faina 550
30 gr unt moale
2 linguri ulei de masline)




Am introdus toate ingredientele in ordinea specificata mai sus in masina de facut paine si i-am dat un program de framantare (la masina mea - programul 8). Se aseaza aluatul pe planul de lucru tapetat cu faina si se framanta usor, doar pentru a scoate aerul din el.
Se imparte aluatul in atatea bile de dimensiune egala cate chifle doriti sa faceti. Bilele se aplatizeaza si se aseaza in tava acoperita cu hartie de copt.
In cuptorul abia incalzit (40 de grade), alaturi de un recipient cu apa calda, se introduce tava cu chifle. Se lasa sa creasca jumatate de ora. Se pensuleaza suprafata cu lapte, se presara cu mac sau susan (sau cu ce va place).
Se reintroduc in cuptorul rece (sau abia caldut). Se aprinde cuptorul si se fixeaza la 210 grade, se coc 30-35 minute.
Free Signature Generator

Free Signature Generator
Glitter Text Generator

Glitter Text Generator

Jamie Oliver

Creative Food/Culinary Art

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails