duminică, 29 martie 2009

Crema Ganache

Ingrediente:

600 ml smantana dulce
600 gr ciocolata
(amaruie sau cu lapte)

Smantana dulce se pune intr-o cratita pe baie de abur si cand e foarte fierbinte se adauga ciocolata rupta bucatele, se amesteca pana se omogenizeaza. Se pune la frigider cateva ore (de obicei eu fac crema cu o seara inainte). Cand e rece se bate bine cu mixerul pana rezulta o crema spumoasa si groasa, daca e prea tare se mai pot adauga 2-3 linguri de frisca batuta.






Blat de tort negresa

Ingrediente:

2 oua
1 cana zahar
jumate cana ulei
1 cana lapte (caldut)
2 cani faina
1 praf de copt
3 linguri cu gem
3 linguri cacao



Se freaca oul cu zaharul, se adauga uleiul, laptele, gemul (eu am folosit magiun de prune in care am amestecat o lingura de rum Jamaica). La final se adauga faina cacaoa si praful de copt.
Compozitia se pune in tava tapetata cu hartie de copt. Se coace in cuptor la 175 de grade C, aproximativ 35 de minute. Se verifica cu scobitoarea pentrut a vedea daca s-a copt. Se lasa in tava sa se raceasca. Se poate decora in diverse moduri.


Free Signature Generator

Free Signature Generator
Glitter Text Generator

Glitter Text Generator

Blat de tort

Ingrediente:

Pentru blat:
7 oua
7 linguri apa
7 linguri ulei
1 si 1/2 cana faina
1 si 1/2 cana zahar
1 praf de copt
vanilie


Se separa ouale, se bate albusul spuma bine, se pune zaharul cu apa la foc mic pana se face sirop apoi se toarna fierbinte peste albus batand cu mixerul cam 1 minut. Peste toate se pune uleiul si se bate din nou, se pun si galbenusurile batand in continuare, apoi praful de copt dizolvat si faina amestecand pana se omogenizeaza. Se unge o forma cu unt sau margarina si se toarna compozitia, se coace la foc potrivit 40-45 minute. Se scoate si se lasa la racit, apoi se taie dupa dorinta.
Free Signature Generator

Free Signature Generator
Glitter Text Generator

Glitter Text Generator

Cartofi aurii

Ingrediente:

400 gr cartofi
sare
ulei












Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie in jumatati apoi jumatatile in rondele. Se pun la fiert in apa cu sare, se lasa sa se fiarba pe jumatate.



Se pune ulei la incins in tigaie, se scot cartofii din apa fiarta cu un spumar si se afunda in ulei, nu se lasa mult la prajit, doar pana prind o culoare aurie, se scot din ulei si se sareaza.

Free Signature Generator

Free Signature Generator
Glitter Text Generator

Glitter Text Generator

Placinta cu visine



Pentru blat:

600 g faina
2 linguri zahar
2 linguri unt sau margarina
2 oua
un pliculet drojdie uscata
1 pahar apa sau lapte
vanilie
1 lingurita sare




Pentru umplutura:

500-600 g visine fara samburi
3 linguri zahar
2 linguri pesmet
250 ml zeama de la visine
un plic de Tort - Gelee



Faina cernuta se amesteca cu drojdia uscata, zaharul, vanilia. Peste ele se pun ouale batute putin, laptele si untul (margarina) usor topit, se framanta bine. Aluatul se imparte in doua.

Se intinde o foaie de placinta de 1 cm grosime, se aseaza pe o tava unsa cu ulei, se presara un strat subtire de pesmet, apoi un strat uniform de visine amestecate cu zahar. Din aluatul ramas se intinde o alta foaie care se taie cu cutitul in fasii de latimea unui deget care se aseaza in forma de plasa peste placinta.

Placinta se unge cu sirop de la visine si se coace la temperatura de 180-200 C, pana se formeaza o crusta aurie.


Plicul de tort - gelle se amesteca cu doua linguri zahar, peste ele se toarna sirop de visine si se amesteca pana se topesc, se pun pe foc la fiert cca 5 minute, apoi se toarna peste placinta abia scoasa din cuptor. Se lasa la racit ca sa se intareasca siropul.



Free Signature Generator

Free Signature Generator
Glitter Text Generator

Glitter Text Generator

Pui marinat la cuptor

Ingrediente:

-500 gr pulpe de pui dezosate
-foi de dafin
-boabe de piper
-usturoi
-25 ml ulei
-25 ml otet
-o lingurita mustar
-o lingurita miere
-zeama de lamaie
-busuioc, oregano, rozmarin


Intr-un caston se pun pulpele de pui peste care se adauga condimentele si usturoiul pisat.


Separat se freaca uleiul cu mustarul, mierea, otetul si zeama de lamaie, se adauga toate peste pulpele de pui condimentate si se lasa la rece acoperite circa 14-16 ore.



Se unge o tava cu ulei, se aseaza in ea pulpele de pui impreuna cu foile de dafin, boabele de piper din marinata si usturoiul din marinata si se da la cuptor pana prinde o crusta aurie.



Recomand servirea cu garnitura de cartofi aurii.

Free Signature Generator

Free Signature Generator
Glitter Text Generator

Glitter Text Generator

Jamie Oliver

Creative Food/Culinary Art

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails