luni, 4 mai 2009

Fursecuri glazurate

Ingrediente:

3 cani de faina
1/2 lingurita praf de copt
1/4 lingurita sare
200 gr unt
2 oua
1 cana de zahar pudra
1 plic zahar vanilinat

Glazura:
1 lingura miere
50 ml apa fierbinte
3 cani zahar pudra
mirodenii ( vanilie, rom, migdale)
colorant alimentar
Faina cernuta se amesteca cu praful de copt si sarea. Se adauga untul moale si se amesteca bine. Intr-un alt castron, se bat ouale cu zaharul pudra si vanilia.

Se omogenizeaza in amestecul de faina si unt si se framanta. Aluatul va fi un pic faramicios.
Aluatul se intinde in foaie si se decupeaza diverse forme de fursecuri.
Le coacem apoi in cuptorul incins circa 15-20 de minute la treapta 2. Cand sunt gata se scot si se pun in recipient de plastic cu capac ca sa nu se usuce toarte tare.

Glazura:
Mierea se dizolva in apa calda. Se amesteca si se adauga peste zaharul pudra pana cand se formeaza o pasta nu foarte groasa ca pentru modelat flori ci curgatoare.
Adaugati mai mult zahar pentru a se ingrosa daca este nevoie, sau apa pentru a o subtia. Utilizati o glazura mai groasa pentru marginile fursecului si una mai subtire pentru a umple. Odata ce ati prins dexteritate, trebuie doar sa va distrati fiind creativi! Exista tot felul de posibilitati!
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BannerFans.com

Jamie Oliver

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails