Blaturile:
4 oua
4 linguri faina
4 linguri zahar
4 linguri ulei
vanilie , coaja de lamaie
Umplerea: 200 gr zmeura
Crema: 1 plic crema pentru tarte cu fructe de la dr.Oetker, 1 plic crema de vanilie pentru tort de la dr. Oetker si 500 ml lapte rece;
Ornarea: 150ml frisca (Creme patisserie de la Meggle), 150g zmeura,
Se
face un aluat clasic de pandispan, separam oualele, frecat
galbenusurile cu uleiul si batem albusurile cu un praf de sare, apoi
adaugam zaharul si mixam puternic pana cpana se topeste, apoi adaugam
galbenusurile frecate, faina si aromele, omogenizam
amestecand usor compozitia cu lingura.
Formele se ung cu unt si se tapeteaza cu faina, umplem cu aluatul
pregatit si le bagam in cuptorul preincalzit, pentru 10 - 15 min. .
Dupa coacere se lasa putin la racit apoi se scot din forme cu grija sa nu se rupa pe margine.
Zmaura de paseaza si se omogenizeaza bine sa arate ca un piure moale.
Crema
am preparat-o conform instructiunilor de pe plic, le-am batut impruna,
cea de vanilie pentru tort si cea pentru tarte, impreuna cu laptele rece
si 4 linguri zahar. Frisca se mixeaza pana se intareste.
Am umplut apoi formele, mai intai cu piureul de zmeura, apoi am spritat crema, dupa care
am acoperit cu frisca si am ornat din nou cu zmeura proaspata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu