Rasfoind blogul celei care mi-a deschis pofta de gatit, am gasit o reteta de bagheta care mi-a lasat gura apa la propriu. Asa ca am prestat minunata Bagheta cu multumirile de rigoare catre "Miha si Dulciuri fel de fel"Miha
500 g faina alba
250 ml apa
30 ml ulei de masline
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
1 lingurita miere
10 g drojdie uscata
Aluatul l-am facut in masina de paine, programul de framantare si dospire.
In cuva masinii de paine se pune apa, uleiul, sarea, apoi faina se face in mijlocul fainii o adancitura unde punem zaharul mierea si drojdia. Se framanta un aluat elastic si
omogen.
Scoatem aluatul pe masa unsa cu ulei si-l impartim in 2 parti egale (sau 3, in functie de marimea tavii)
Fiecare bucata de aluat o intindem cu mana pana ii dam o forma
dreptunghiulara. Impaturim dreptunghiul pe lungime, astfel incat sa
acopere 3/4 din suprafata. Lipim marginea apasand usor cu degetele, apoi
din partea dublata incepem sa rulam, dand aluatului forma de sul. Sulul
astfel format il intindem apoi cu mana (prin rulare cu palmele) pana
ajunge la dimensiunea tavii.
In tava tapetata cu hartie de copt punem prima bagheta. Indoim putin
hartia, astfel incat sa facem o margine. Repetam operatiunea dupa
fiecare bagheta in parte. Lateralele le vom sustine cu 2 cutii de
carton, de la folia de aluminiu sau cea alimentara. Astfel baghetele vor
creste numai in inaltime, nu si in latime.
Acoperim tava cu folie alimetara si lasam vreo jumatate de ora la
crescut. Le-am uns cu galbenus de ou desfacut cu 2 linguri de lapte, am
crestat din loc in loc cu un forfece de bucatarie si am dat tava la
cuptor la foc mediu pentru cca 25 de minute, pana s-au rumenit frumos.
Ce bagheta faina si aprecieri ce mi-au mers la suflet am gasit aici... Multumesc, si tie felicitari pentru tot ce faci!
RăspundețiȘtergere