faina
apa
sare
nuca
zahar
scortisoara
vanilie
coaja de lamaie
Pregatim un aluat consistent din faina, un praf de sare si apa. L-am trantit de cateva ori de masa, apoi l-am lasat putin la odihnit.
Se intinde in foaie si decupam in forme cu aparatul special.
Intr-o oala punem 3 litri de apa, 100 gr zahar, coaja de lamaie si se fierbe. Cand da in clocot se adauga mucenicii cca 400 de gr. Se fierb la foc mic, amestecand din cand in cand pentru ca se lipesc. Dupa ce au fiert acoperim oala ca sa nu prinda pojghitza zeama.
Nuca se alege si se coace cateva minute in cuptorul incins, apoi o tocam cu sucitorul.
Cand mucenicii se racesc ii punem in castroane adaugam nuca tocata, scortisoara si zahar daca mai simtim nevoia.
Cand mucenicii se racesc ii punem in castroane adaugam nuca tocata, scortisoara si zahar daca mai simtim nevoia.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu