Ingrediente:
Pentru Blat:
250 gr piscoturi
200 gr unt
100 gr zahar
Pentru Crema
250 gr ricotta
250 gr mascarpone
250 gr frisca
250 gr iaurt natur
12 gr gelatina praf
6 linguri zahar
sucul de la 1/2 lamaie
2 plicuri zahar vanilat
Piscoturile zdrobite, untul rece si zaharul se mixeaza energic, pana obtinem o pasta cu un continut pufos. Intr-o forma de tort de 24-26 cm tapetata cu folie alimentara asezam compozitia pentru blat si o presam foarte bine cu o lingura. Dam la frigider pana preparam crema.
Ricotta impreuna cu mascarpone,iaurtul, zaharul si zaharul vanilat le mixam bine. Dupa ce sunt complet omogenizate, adaugam sucul de lamaie si amestecam cu lingura ca sa-l incorporam.
Punem la inmuiat gelatina in 4 -5 linguri de apa rece pt 5 minute dupa care o topim pe bain marie si o lasam apoi 2 minute sa se raceasca.Adaugam gelatina in crema, amestecam, iar la sfarsit adaugam, frisca batuta bine de tot.
Intindem crema peste blat lasam tortul la rece pentru 2-3 ore
Il ornam cu fricta sau fructe si servim. Putem sa-l lasam si neornat ca nu refuza sa fie mancat.
Arata foarte bine!!!
RăspundețiȘtergereArata bine dar si ce bun trebuie sa fie! De mult vreau sa fac si eu un cheesecake dar vad ca nu mai reusesc:D.
RăspundețiȘtergere