7 oua
1 si 1/2 cana zahar
1 si 1/2 cana faina
7 linguri apa
7 linguri ulei
1 praf de copt
vanilie
rom
2 linguri cacao
Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma. zaharul si apa se pun pe foc la topit pana devine sirop consistent. Apoi se toarna fierbinte peste albusuri, batem compozitia putin.
Adaugam praful de copt, vanilia, romul si galbenusele, amestecam din nou. Urmeaza uleiul, amestecam iar si la final faina cand amestecam din nou avand grija sa nu se formeze cocoloase.
Asezam compozitia in forme tapetate cu faina, pastram 3-4 linguri de compozitie si amestecam cu cele doua linguri de cacao, turnam deasupra apoi mai punem 2-3 linguri de compozitie alba, ca cea din cacao sa se duca la fund.
Dam la cuptor cca 20-25 de minute, la inceput pentru 5 minute la foc iute apoi foc moderat.
Ce pufosi sunt,felicitari!
RăspundețiȘtergeredaca iti plac macii si ouale carcotase,daca ai devenit peste noapte colectionar de premii blogul meu iti va indeplini dorintele :) si-a facut culcus pe blogul meu un premiu cu maci si oua carcotase :) o zi super faina:)
RăspundețiȘtergereBuna ziua, detin mai multe siteuri de succes si as dori o colaborare cu dumneavoastra fiind din aceeasi nisa de activare. Daca prezint vre-un interes as dori un email la adresa sitestiri@gmail.com
RăspundețiȘtergereFelicitări...
RăspundețiȘtergereIeri l-am făcut şi merită...
de acum îl voi face mereu.
O duminică frumoasă îţi doresc!
Te îmbrăţişz cu drag!
Nu mi-a iesit la fel de crescut ptr. ca am pus in tava mai mare (de cozonac) dar foarte delicios!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos ptr. reteta .
Chiar ca pufos, superb, se vede si in poza, urmeaza pe lista
RăspundețiȘtergereFooooarte bun checul, este pentru prima data cind maninc un chec asa de bun.
RăspundețiȘtergereTi-am vazut retetele si le voi incerca cu siguranta.
Multumesc ca ai impartasit cu noi reteta asta minunata.
Multumesc pentru aceste retete minunate, am incercat checul pufos si este extraordinar de bun si foarte pufos
RăspundețiȘtergere