Pt. foi:
3 oua
12 linguri zahar
12 linguri ulei
12 linguri lapte
1 plic amoniac- stins in zeama de lamaie
2 plicuri zahar vanilat
faina cat cuprinde (aproximativ 4 si 1/2 cani)
Pt. Crema:
1 litru de lapte
8 linguri rase de faina
6 linguri rase de zahar
1 plic zahar vanilat
200 gr. unt (la temperatura camerei)
zeama si coaja de la o lamaie
nuca de cocos razalita si zahar pudra pt deasupra
Au am facut aluatul in masina de paine, la programul de framantare, asa ca am pus in cuva toate ingredientele si am pornit. A iesit o coca consistenta moale si maleabila, daca considerati ca se lipeste de maini mai adaugati faina, mai completati cat sa se desprinda de pe maini.
Aluatul rezultat se imparte in 4 parti egale si se intind foi care se coc pe fundul unei tavi unse cu putin ulei. Cuptorul trebuie sa fie incins in prealabil, se tin intre 6-8 min, depinde de cuptor, ideea e sa nu iasa prea bronzate.
Intr-un castron amestecam faina cu 10 linguri de lapte si cu zaharul,restul de lapte se pune la fiert cu coaja rasa de lamaie, cand laptele da in fiert, se trage vasul de pe foc, se adauga toata compozitia de faina din castron si se amesteca bine. Se pune cratita iar pe foc si amestecam continuu pana cand crema incepe sa se dezlipeasca de pe vas (ca o budinca putin mai consistenta). In alt vas frecati untul pana devine spuma. Lasati crema sa se raceasca, iar cand este rece incorporati in untul spuma putin cate putin in timp ce mixati la viteza mare. Apoi se adauga zeama de lamaie amestecand usor.
Se asambleza prajitura: foaie - crema - foaie, tot asa pana la ultima foaie, apoi deasupra ei punem un strat subtire de crema peste care pudram cu cocos si zahar pudra. Acoperim prajitura cu o foaie de hartie de copt si dam la rece, a doua zi este fantastica.
Pofta buna!
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
RăspundețiȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
RăspundețiȘtergere