Ingrediente:
30 de oua de prepelita
o sfecla potrivita
100 ml otet
din vin
100 ml apa
3-4 lingurita de zahar
2 lingurite de sare de
bucatarie
cimbru
marar
dafin
rozmarin
piper negru boabe.
Mod de preparare:
Ouale de prepelita se pun la fiert cateva minute,
ca si ouale de gaina. Dupa fierbere, se curata pe rand si se aseaza în
borcanele curate, pregatite ca pentru muraturi. 30 de ouă de prepelita
ajung pentru 2 borcane de 400 ml. In borcane se ma poate
pune cate o crenguță de rozmarin si cateva boabe de piper negru.
Separat, se curata sfecla si se rade pe razatoare (daca nu doriti sa fie otetul prea roz o lasati intreaga). Se pune la fiert cu
otetul (100ml), 100ml apa, 3-4 linguri de zahăr si 2 lingurite de sare
de bucatarie. Se adauga, după gust, cimbru, marar si o foaie de dafin.
Se poate completa cu amestec de condimente pentru muraturi. Se amesteca
pană se dizolva zaharul si sarea. Cand apa incepe sa clocoteasca, vasul
se ia de pe foc, se lasă 10-15 minute, dupa care se strecoara. Lichidul
se toarna apoi in borcanele pregatite, peste ouale de prepelita. Se inchid cu capac si se pastreaza la rece. Deja după două zile, ouale
murate se pot servi. Pentru un efect vizual cu totul deosebit,
galbenusul ar trebui sa rămana galben. In primele zile de la preparare,
el e galben, iar apoi, se va inchide la culoare. Gustul, in schimb, se imbogateste in timp.
Foarte interesanta aceasta reteta. Cat timp pot fi pastrate preparate astfel?
RăspundețiȘtergere