Ingrediente:
Pandispanul:
5 oua
200 gr zahar
250 gr faina
1 praf de copt
5 linguri ulei
esenta rom
Sosul:
200 gr zahar
200 gr unt
150 ml lapte
esenta rom
2 linguri cacao
200 gr ciocolata
Pentru tavalit:
300 gr cocos
Mod de preparare:
Batem albusurile impreuna cu zaharul pana obtinem o bezea tare, apoi adaugam pe rand galbenusurile. Faina amestecata cu praful de copt, o cernem peste compozitia formata si o amestecam usor de jos in sus cu spatula. Apoi uleiul turnat incet si amestecat tot de jos in sus. Turnam toata compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si dam la cuptor ( incins in prealabil) pentru cca 20 de min. Cand se dezlipeste de pe marginile tavii este gata, o scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.
In acest timp preparam sosul. Zaharul, laptele, untul, ciocolata si cacaoa se pun la fier la foc mic, pana incep sa dea in clocot. Se amesteca in continuu ca sa nu se formeze cococloase, la final se adauga romul si se lasa la racit.
Îmi place cum au ieșit tăvălitele. Chiar căutam o rețetă de genu și nici una nu era ok dar aceasta mi-se pare foarte bună și delicioasă. Am s-o fac și eu. Te pup. :*
RăspundețiȘtergere