(congelate sau din compot)
250 gr untura (unt)
cca 500 gr faina
200 gr smantana 20% grasime
50 gr zahar
1 lingurita bicarbonat stins cu otet
2 linguri rom
esenta de vanilie
Pt crema:
50 gr ciocolata neagra
(pentru ornat)
(pentru ornat)
Amestecam untura (la temperatura camerei) cu smantana,zaharul si romul.Cand am obtinul o compozitie omogena adaugam bicarbonatul stins si
incorporam faina putin cate putin pana obtinem un aluat inchegat,
putin elastic (ca cel de tarta).
Il punem la frigider pentru 20-30 minute sa se odihneasca.Intre timp peste visine punem zahar sa-si lase sirop, apoi turnam visinele intr-o strecuratoare si lasam sa-si scurga zeama
Scoatem din frigider aluatul si-l impartim in doua bucati. Lasam o singura bucata pe masa, pe cealalta insa o punem inapoi in frigider. Intindem prima bucata de aluat pana ajungem la o grosime de 0.5 cm si-l impartim in fasii aproximativ egale (6-7 cm).Asezam cate un sir de visine pe fiecare bucata de aluat.Lipim marginile fiecarei fasii si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, cu partea lipita in jos.Aceeasi procedura am folosit-o si pentru restul de aluat pana la terminarea ingredientelor. Tava cu tuburi, am tinut-o la cuptor aproximativ 35 minute la 180 de grade pana la rumenire.Dupa ce s-au rumenit frumos le-am scos din cuptor si le-am lasat sa se raceasca.
Intre timp am preparat crema amestecand cu mixerul frisca cu zaharul pudra.Cand crema a fost gata si "tuburile"racite am trecut la etapa finala a acestei retete. Pentru a obtine forma "cusmei de ciobanas" (caciula), am dispus "tuburile" in piramida incepand cu baza: in 5,apoi 4,3,2 si una in varf.
Deasupra am ras ciocolata amaruie si l-a bagat la frigider. Recomandabil e sa-l tineti la frigider cel putin 10 ore inainte de servire sa se fragezeasca.
Urmeaza - Prajitura Marchizei
Il punem la frigider pentru 20-30 minute sa se odihneasca.Intre timp peste visine punem zahar sa-si lase sirop, apoi turnam visinele intr-o strecuratoare si lasam sa-si scurga zeama
Scoatem din frigider aluatul si-l impartim in doua bucati. Lasam o singura bucata pe masa, pe cealalta insa o punem inapoi in frigider. Intindem prima bucata de aluat pana ajungem la o grosime de 0.5 cm si-l impartim in fasii aproximativ egale (6-7 cm).Asezam cate un sir de visine pe fiecare bucata de aluat.Lipim marginile fiecarei fasii si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, cu partea lipita in jos.Aceeasi procedura am folosit-o si pentru restul de aluat pana la terminarea ingredientelor. Tava cu tuburi, am tinut-o la cuptor aproximativ 35 minute la 180 de grade pana la rumenire.Dupa ce s-au rumenit frumos le-am scos din cuptor si le-am lasat sa se raceasca.
Intre timp am preparat crema amestecand cu mixerul frisca cu zaharul pudra.Cand crema a fost gata si "tuburile"racite am trecut la etapa finala a acestei retete. Pentru a obtine forma "cusmei de ciobanas" (caciula), am dispus "tuburile" in piramida incepand cu baza: in 5,apoi 4,3,2 si una in varf.
Deasupra am ras ciocolata amaruie si l-a bagat la frigider. Recomandabil e sa-l tineti la frigider cel putin 10 ore inainte de servire sa se fragezeasca.
Urmeaza - Prajitura Marchizei
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu