Ingrediente:
1 pachet foi placinta
200 ml ulei floarea - soarelui
1 kg branza de vaci
10 buc oua L
400 g zahar pudra
2 buc zahar vanilat
250 ml lapte proaspat 3.2%
100 g smantana min. 20%
Mod de preparare:
Foile de placinta se impart in 3 parti egale, un pachet contine cam 18 foi, asa ca impartim in 3 parti a cate 6 foi.
Branza
de vaci, 200 g zahar pudra si 7 oua se amesteca bine pana devine o crema
omogena.
Intr-o
tava mare de aragaz asezam hartie de copt pe care o ungem cu ulei, asezam prima
foaie de placinta, o ungem cu ulei apoi peste ea asezam o alta foaie pe care o
ungem si pe ea cu ulei, procedam la fel cu cele 6 foi, peste cea de-a sasea
asezam jumatate din crema de branza si oua. Peste crema asezam o foaie de
placinta din cel de-al doilea set de 6 foi, ungem cu ulei, si punem peste
o alta foaie, si tot asa pana terminam cele 6 foi, turnam peste ele a doua
jumatate din crema si acoperim cu ultimele 6 foi unse individual cu ulei. Dupa
ce am asezat foile, incingem cuptorul, in placinta facem sectiuni cu un cutit
bine ascutit ca si cum am taia placinta, o bagam la cuptor 30 de minute sa se
rumeneasca.
3
oua le batem bine cu 100 g smantana, 200 g zahar pudra si 250 ml lapte, acest
amestec il adaugam peste placinta cand este rumenita bine si o mai introducem
in cuptor cca 10 min ca sa se inchege compozitia de lapte.
Se
lasa sa se raceasca in cuptor, apoi se scoate se portioneaza si se pudreaza cu
zahar pudra din abundenta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu