Ingrediente:
4 oua la temperatura camerei150 g zahar pudra
1 lingurita esenta de vanilie
125 g unt topit
125 g faina
500 ml lapte caldut
zahar pudra pentrupudrat
Se unge cu unt un vas de yena ( se poate folosii orice fel de vas, dar in yena iese cel mai bine) de 20x30 cm.
Ouale se separa. Albusurile se pun intr-un castron si se bat cu un mixer pana devin o spuma ferma, apoi se lasa la odihnit. Intr-un alt castron se bat galbenusurile cu zaharul pudra pana devin crema. Se incorporeaza vanilia si untul topit. Se adauga faina amestecand pana crema se ingroasa.
Se adauga laptele caldut amestecand continuu. La sfarsit adaugam albusurile de ou amestecand usor cu o spatulapana se omogenizeaza bine in aluat.
Rezulta un aluat subtire care se toarna in vasul de copt de 20x30 cm si se da la cuptorul preincalzit la foc mediu, timp de 50-60 de minute sau pana cand partea de sus devine aurie.A si crapat putin dar nu este asta un inconvenient.
Ouale se separa. Albusurile se pun intr-un castron si se bat cu un mixer pana devin o spuma ferma, apoi se lasa la odihnit. Intr-un alt castron se bat galbenusurile cu zaharul pudra pana devin crema. Se incorporeaza vanilia si untul topit. Se adauga faina amestecand pana crema se ingroasa.
Se adauga laptele caldut amestecand continuu. La sfarsit adaugam albusurile de ou amestecand usor cu o spatulapana se omogenizeaza bine in aluat.
Rezulta un aluat subtire care se toarna in vasul de copt de 20x30 cm si se da la cuptorul preincalzit la foc mediu, timp de 50-60 de minute sau pana cand partea de sus devine aurie.A si crapat putin dar nu este asta un inconvenient.
O lasam sa se raceasca cel putin 1 ora, apoi pudram cu zahar pudra si o portionam.
Pofta buna!
Foarte buna :)
RăspundețiȘtergere