duminică, 28 august 2011
Tort cu crema de lamaie si mure
Ingrediente:
150 gr piscoturi
250 gr ricotta
250 gr mascarpone
250 gr frisca
1 plic sarlota de vanilie
100 ml lapte
10 gr gelatina foi
4 linguri apa
6 linguri zahar pudra
1 si 1/2 lamaie (doar sucul)
2 plicuri zahar vanilat
200 gr mure
Pentru blat: insiropam piscoturile in sirop de lamaie ( apa cu zahat si zeama de lamaie) si le asezam cat mai uniform pe fundul detasabil al unei forme de tort
Pentru crema: mixam ricotta impreuna cu mascarpone, zaharul pudra si zaharul vanilat. Dupa ce sunt complet omogenizate, punem praful de sarlota si laptele apoi adaugam sucul de lamaie si amestecam bine.
Gelatina o punem la inmuiat in 4 linguri de apa rece pt 5 minute dupa care o topim pe bain marie sau la mw, o lasam apoi 1-2 minute sa se raceasca si o adaugam peste crema de lamaie
Adaugam gelatina in crema de lamaie, amestecam, iar la sfarsit adaugam cremei de lamaie, frisca mixata bine.
Crema se imparte in trei, intindem 1/3 din crema peste blat dupa care adaugam cateva mure si le impingem usor in crema.
In alta treime adaugam murele si mixam in forta, apoi o intindem peste mure.
Restul cremei ramase si o intindem peste crema de mure pe intreaga suprafata a tortului.
Lasam tortul la rece pana a doua zi. Apoi il ornam pe margini cu piscoturi sfaramate
si sus cu cativa carlionti de ciocolata alba si coaja rasa de lamaie.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
asta,pot sa spun cu mana pe inima ca e un tort pe gustul meu!
RăspundețiȘtergereCat de bine arata!! o combinatie grozava..
RăspundețiȘtergerearata superb
RăspundețiȘtergereati putea pune abonament prin email ?
macar o savarina arunca mi si mieee!!!!!!te roooog...ca lesin de poftaaa...
RăspundețiȘtergereBuna, merge si cu mix de fructe de padure?
RăspundețiȘtergere