Pentru coji:
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri zahar
4 linguri faina
Pentru crema:
500 ml lapte
100 g zahar
4 galbenuse
40 gr amidon alimentar
vanilie
Pentru glazura:
1 plic glazura de decor Dr.Oetker
3 lingurite apa
Apoi adaugam faina si albusurile batute.
Ungem forma de copt si turnam in fiecare orificiu cate o lingura cu varf de compozitie.
Se coc aproximativ 10 minute la foc mediu
Preparam crema de vanilie, punem laptele pe foc impreuna cu zaharul, galbenusele le frecam cu amidonul,
cand laptele incepe sa se incalzeasca, adaugam peste crema de galbenuse 8-10 linguri lapte cald si omogenizam, apoi intreaga crema o turnam peste laptele de pe foc si amestecam pana se ingroasa, la final adaugam vanilia. Lasam sa se raceasca, amestecand in continuu ca sa nu se formeze crusta deasupra.
Cojile de indiana se insiropeaza cu un sirop de apa si zahar si se umplu cu crema de vanilie din belsug.
Pregatim glazura de decor, adaugand 3-4 lingurite de apa rece peste continutul plicului, amestecam bine, apoi o intindem pe coaja de deasupra.
Dam la rece cam 2 ore. Sunt delicioase.
Mmmm, delicioase!
RăspundețiȘtergereAi niste retete formidabile! Si mie imi place foarte mult sa gatesc, dar mai ales sa mananc asa ca imbinand utilul cu placutul am dat startul unui concurs culinar, unde premiul consta in tiparirea si copertarea propriei carti de bunate, dupa bunul plac.
Mai multe detalii pe www.skoobsbooks.blogspot.com
Scuze ca am postat aici mesajul, dar nu am gasit nicio adresa de mail. Poti sa stergi comentariul pentru a nu fi considerat reclama.
Sper sa participi la concurs!
O zi frumoasa,
Irina
Ce bins arata,sigur am sa le fac si eu,De unde ai luat forma?
RăspundețiȘtergereFoarte bune indienele si ale tale arata super..nu am mai facut tare de mult.
RăspundețiȘtergereLaly, sunt formele de Perfect Donut, le-am luat de ceva timp de pe net, le gasesti fara probleme.
RăspundețiȘtergereFelicitari! Au iesit foarte bine! Arata minunat si cred ca gustul e pe masura!
RăspundețiȘtergere