Ingrediente:
un pachet foi de pandispan de vanilie
1 litru lapte
100 gr amidon
4 linguri zahar
100 gr ciocolata neagra
250 gr unt la temp. camerei
150 gr zahar pudra
Glazura din interior:
200 gr ciocolata alba
5 linguri cu lapte
3 linguri cu zahar
150 gr unt
Grazura de deasupra:
100 g ciocolata alba
1 albus
2 linguri de lapte
4 linguri de zahar pudra
zeama de lamaie Se amesteca cele 4 linguri zahar cu amidonul. Adaugam 150 ml lapte rece putin cate putin, ca la budinca. Restul de lapte se pune la fiert intr-o cratita impreuna cu ciocolata neagra pana da in clocot, se reduce focul si adaugam amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa. Lasam la racit. Mixam untul cu zaharul pudra si adaugam in crema.
Preparam si glazura din interior, punem toate ingredientele la bain-marie sa se incalzesc pana se obtine o crema. Lasam sa se raceasca apoi mixam bine.Se asambleaza prajitura astfel: 1 foaie blat, 1 strat crema, 1 strat glazura, procedam la fel pana terminam toate cele 5 foi de pandispan. Preparam si glazura de decor. Cu o lingura de lemn freacam albusul si adauga incet zaharul pudra. Amesteca viguros pana ce vei obtine o pasta uniforma, potrivit de groasa. Intr-un castron, la foc domol se topeste ciocolata alba adaugand doua linguri de lapte (se poate si la cuptorul cu mw). Inainte sa se raceasca se incorporeaza si albusul de ou. In glazura alba picuram zeama de lamaie. Decoram prajitura, deasupra ultimei foi intindem glazura in strat uniform. Dam la rece pentru cca 3-4 ore.
si astea arata,,,,,,extraordinar!!!!!bravo!!
RăspundețiȘtergereMh...tare apetisant arata si gustul cred ca e pe masura
RăspundețiȘtergere