Pentru foaie:
3 oua
14 linguri apa
14 linguri ulei
14 linguri zahar
16 linguri faina
1 praf de copt
stins in suc de lamaie
Pentru umplutura:
150 gr zahar fin
4 oua
zahar vanilat
1 plic budinca de vanilie
Din pacate aparatul meu de fotografia mai avea baterie foarte putina, asa am ales sa va arat produsul finit, oricum sunt sigura ca procesul de executie il cunoasteti deja.
Batem ouale bine cu mixerul la viteza mare, apoi adaugam pe rand apa, uleiul, zaharul, faina si la final praful de copt stins in zeama de lamaie. Ingredientele se pun exact in aceasta ordine. Ungem tava cu putin ulei punem jumatate din cantitatea de aluat si dam la foc iute cca 5 minute ca sa prinda repede pojghita deasupra.
Intre timp branza cu ouale, zaharul, praful de budinca si un plic de zahar vanilinat se mizeaza bine pana devin o crema pufoasa. Cand foaia s-a copt usor scoatem tava din cuptor, punem intreaga compozitie de branza si apoi incet turnam restul de aluat deasupra branzei, pentru a o acoperii in intregime. Se baga din nou la cuptor de aceasta data la foc mic pentru 30-40 de min pana se rumeneste frumos. cand este gata se lasa la racit apoi se portioneaza si se pudreaza cu zahar.
Foarte buna prajitura asta ...si arata excelent.
RăspundețiȘtergereArată super...
RăspundețiȘtergereCred că este un deliciu...
O după amiayă frumoasă!
Te pup şi îmbrăţişez cu drag!
Ai observat? A venit Toamna, afara ,in blogosfera si mai ales in Dulcea Romanie.Si nu asa cu traista goala ci cu o noua provocare " nuci si usturoi" :)Te astept sa ni te alaturi :)
RăspundețiȘtergereTi-a iesit minunat, felicitari.
RăspundețiȘtergereArata foarte bine prajitura asta. Praful de budinca e cel clasic, da? Vroiam sa fac saptamana asta o placinta cu branza cu aluat dospit, dar cand am vazut cum arata placinta ta m-am razgandit si o incerc pe asta :)
RăspundețiȘtergeretare bine arata.as vrea s-o fac si eu,da'n-am inteles bine cat se coace foaia de jos.5 minute ?sau mai mult,dupa mi nte la foc mai mic.cam cat trebuie coapta prima foaie ca vad ca in total timplul e destul de mare.
RăspundețiȘtergeredupa cum am scris prima foaie am copt-o la foc mare 5 min, cat sa se intareasca putin ca sa pot pune branza, dupa ce am turnat si foaia doi am bagat-o la foc mic spre potivit pentru inca 30-40 de min, pana se rumeneste frumos deasupra fara sa se arda, mai le fac si la ochi ca depinde de cuptorul fiecaruia
RăspundețiȘtergereAlexa, super faina reteta. Eu o pregateam cand eram mai mica insa din pacate am ratacit-o ....acum datorita tie am regasit-o. Multumesc mult!!!
RăspundețiȘtergerePupici mici :)
Alex foarte bine arata prajitura ta. Am facut si eu. E la cuptor dar nu cred ca o sa imi iasa la fel de buna ca si a ta. Cred ca foaia de deasupra se va imbina cu branza , desi am turnat-o incet. Poarte ar fi trebuit sa bag si cu branza un pic la cuptor. Te anunt eu numa sa o scot din cuptor. Oricum nu ma astept sa fie ca si a ta. Te pup si numai bine.
RăspundețiȘtergereMi-a reusit prajitura Alexa. Nu e la fel de frumoasa ca si a ta dar de buna este foarte buna . Am sa o postez cat de curand si ai sa vezi. Multumesc mult pentru reteta. Cat de curand am sa o repet. Salutari Sandytza .
RăspundețiȘtergereTi-a iesit super! Mi-ai facut o pofta! Absolut delicios!
RăspundețiȘtergereSuuuuper! e delicioasa!!!
RăspundețiȘtergereA iesit fenomenal, e super reteta de blat. ms
RăspundețiȘtergereAm facut placinta, este suuper bunaa.
RăspundețiȘtergereEste brânză dulce sau se poate și cu brânză sărată?
RăspundețiȘtergereEste brânză dulce sau se poate și cu brânză sărată?
RăspundețiȘtergereLa ce temperatura se coace?
RăspundețiȘtergere