Ingrediente:
Pentru foi:
10 linguri lapte
10 linguri ulei
10 linguri zahar
3 oua
1 1/2 lingurita bicarbonat
1 lingurita otet
600 gr faina
Pentru umplutura:
2 kg mere
100 gr zahar
2 linguri ulei
scortisoara
stafide (optional)rom
un ou pentru uns
Amestecam intr-o cratita laptele cu zaharul si uleiul, pana incep sa fiarba, apoi se dam deoparte si lasam la racit.
Peste compozitia racita punem ouale batute cu furculita putin, bicarbonatul stins cu otet si omogenizam bine. Punem faina treptat,(eu am pus in faina si scortisoara macinata si asta a dat o tenta maronie foii insa este delicioasa) pana compozitia devine ca o plastelina.
Merele le radem pe razatoare sau la robot, punem peste ele zaharul, scortisoara, romul si eventual stafidele si lasam 10 minute sa-si lase sirop,
apoi le stoarcem si le calim in cele doua linguri de ulei.
Impartim aluatul in 2 parti egale si intindem 2 foi. Prima foaie o intindem in tava, intepam cu furculita.
Punem umplutura de mere, apoi a doua foaie, intepam cu furculita si ungem cu ou batut bine.
Se coace 30 minute la foc potrivit. Dupa ce se raceste se taie si se pudreaza cu zahar.
buna este prajitura asta nu m-as satura nicodata sa o mananc .
RăspundețiȘtergereSi mie imi place.
RăspundețiȘtergereEste tare buna , lui George ii place tare mult.
RăspundețiȘtergereO zi frumoasa!
Ce-mi place placinta cu mereeee....
RăspundețiȘtergereSalut,
RăspundețiȘtergerefelicitari pentru blog! Daca vrei sa facem link exchange, scrie-mi, te rog, pe http://hapleablog.wordpress.com
Succes in continuare.
daca citeam blogul tau inainte sa ma apuc sa fac placinta cu mere singura, nu mai framantam de 2 ori foile si nici nu ratam hartia de copt de pe tava :))) dar a iesit bine pentru o prima incercare (dupa ce am indepartat partea arsa cam tare)
RăspundețiȘtergere