Din nou mi-a atras atentia o bunatate gasita pe unul din blogurile preferate, asa ca fiind in vizita la Laura`s Leckereien am zis sa nu ratez ocazia sa-i incerc una din retete, deci ....
Ingrediente:
Ingrediente:
Pentru inima de cocos:
150 gr fulgi cocos
100 ml frisca lichida
100 gr zahar pudra
1 plic zahar vaniliat
20 gr unt
Pentru aluat:
5 oua de mari
150 gr zahar pudra
120 gr ulei
150 ml iaurt
250 gr faina
50 gr cacao neagra
rom
1 plic praf copt
75 gr fulgi de ciocolata
Pentru glazura:
100 ml frisca lichida
100 gr ciocolata cu lapte
La inceput preparam inima de cocos. Frisca se pune intr-un recipient pe foc mic, impreuna cu untul, zaharul si zaharul vaniliat. Se amesteca mereu pana ce untul si zaharul s-au topit.
Totul se pune la rece. Cand este racit bine de tot, se mixeaza pana smantana devine frisca omogena.
Se adauga fulgii de cocos (eu am avut fulgi de cocos mozaic) si se lasa deoparte 10 min. Dupa aceea se formeaza 24 de bilute, care se pun la rece pana pregatim aluatul.
Ouale se pun intr-un recipient si se mixeaza bine cu zaharul pana totul devine precum o spuma care s-a albit putin. In continuare se mixeaza uleiul care se pune precum la maioneza, treptat. Mai departe se adauga iaurtul si esenta de rom amestecand in continuare. Faina in prealabil amestecata cu praful de copt si cacaoa se pune peste compozitie si se amesteca in continuare bine.
In final se amesteca cu o lingura fulgii de ciocolata si jumatate parte din aluat.
Aluatul fara fulgi de ciocolata se pune in 24 de forme de muffins care in prealabil s-au captusit cu hartiute speciale, in mijlocul aluatului se aseaza cate o biluta de cocos, care in prealabil a fost trecuta prin faina. Cu aluatul care contine fulgi de ciocolata se acopera biluta de cocos si totul se da la cuptor pentru cca.20-25min. la 180°C.Dupa coacere se scot si se lasa la racit in tavi cca. 10 min. Dupa care se scot si se acopera cu glazura de cicolata de lapte.Untul si ciocolata se topesc impreuna la foc mic, se amesteca sa se omogenizeze bine, dupa care se glazureaza Muffinsurile.
Hallo Alexa si bine te-am regasit!
RăspundețiȘtergereMuffinsurie ti-au reusit exact ca ale mele cele VARIANTA-I-a, cu deosebirea ca glazura mea este dintr-o ciocolata ceva mai inchisa la culoare.
Am preparat a doua oara reteta, deoarece David(mezinul familiei) a avut vineri Ziua de Nastere si a dus la scoala.
Cind a ajuns acasa la amiaz, deja de pe scari imi spune-a cit de mult le-au pacut la copii Muffinsurile.
Cum au fost primite la tine?
Tie cum iti plac?
Iti doresc ca Sarbatoare de Florii si Paste sa-ti aduca tie si Familiei tale, numai fericire,sanatate si pace in suflete!!!
Cu deosebita prietenie si respect
Laura S.
Draga mea Laura, au fost super bune, noi suntem fani ai ciocolatii bounty, asa ca s-au mancat imediat, pot spune ca glazura dupa ce s-a racit s-a mai inchis la culoare, in poza era mai multa lumina de parea maronie si era calda inca
RăspundețiȘtergere2 PREMII PT TINE LA MINE PE BLOG!
RăspundețiȘtergere