250 gr faina
350 ml lapte
1 lingura zahar
1/2 lingurita sare
1 praf de copt
2 oua
2 linguri ulei
Pentru crema
1 budinca de ciocolata
1 crema prajituri de vanilie(dr. oetker)
750 ml lapte
4 linguri zahar tos
3 linguri zahar pudra
1 plic glazura ciocolata
Toate ingredientele pentru aluat se pun intr-un castron, avem grija ca praful de copt sa-l stingem cu putina zeama de lamaie, mixam bine pana devine un aluat putin mai gros ca cel obisnuit de clatite.
Incingem aparatul de wafflen si turnam aluat cu un polonic nu foarte pare fix in mijlocul formei, inchidem pana se rumeneste frumos.Procedam asa pana se termina tot aluatul, mi-au iesit 6 foi Intre timp pregatim budinca de ciocolata, asa cum scrie pe plic, incalzim 500 ml lapte cu 4 linguri zahar tos, apoi adaugam praful de budinca amestecand in forta ca sa nu se formeze cocoloase. Dupa ce s-a ingrosat suficient o dam deoparte si lasam la racit.Dupa ce s-a racit suficient umplem foile cu crema din abundenta.
Pregatim apoi si crema de vanilie, amestecam praful de crema cu 3 linguri zahar pudra si 250 ml lapte, mixam pana devine o crema consistenta.
Glazura de ciocolata se amesteca cu 2-3 lingurite apa rece si o turnam peste tortulet, nivelam cu grija. Apoi ungem marginile cu crema de vanilie si ornam si pe tort.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu