Pentru blat:
7 oua
1 cana zahar
1 cana faina
7 linguri ulei
1 praf de copt
vanilie
Pentru crema:
1 si 1/2 pachet unt
2 linguri cacao
1 cana zahar
2 galbenusuri
1 cana nuci macinate
1 lingura ness
3 linguri apa
3 linguri apa
Frecam cele 7 galbenusuri cu un praf de sare si cu cele 7 linguri de ulei, punem uleiul ca la maioneza, lingura cu lingura.
Albusurile se bat spuma cu zaharul pana devine bezea, se adauga peste ele galbenusurile, vanilia, praful de copt si apoi faina.
Amestecam cu lingura de lemn se sus jos
Turnam compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, coacem la foc potrivit cca 20 de min apoi o rasturnam pe un fund de marimea tavii. Punem la fiert zaharul cu cacaoa si cu apa, fierbem pana se leaga bine si lasam sa se racoreasca. Separat batem untul sa se faca spuma, adaugam galbenusurile si crema de cacao, apoi nucile macinate si o lingura de ness. Crema obtinuta o intindem peste blat
pe deasupra radem ciocolata, se da la rece cca 30 de minute inainte de servire.
Ahh ce bine arata... si de parca nu arata suficient de bine, mai e si cu ness, care imi place tare mult.
RăspundețiȘtergereFelicitari, Alexa!!!
arata bine...felicitari!
RăspundețiȘtergere