Ingrediente:
Pentru blat
3 oua
50 gr de zahăr
60 gr făină
20 gr de cacao
100 gr ciocolata amaruie topita
Pentru crema
50 gr de zahăr
60 gr făină
20 gr de cacao
100 gr ciocolata amaruie topita
Pentru crema
300 ml de lapte
300 ml smantana dulce
1 praf de sare
100 gr unt
60 gr de zahar
50 gr de praf de budinca de ciocolata
4 oua
100 gr ciocolata amaruie topita
Pentru glazura
300 ml smantana dulce
1 praf de sare
100 gr unt
60 gr de zahar
50 gr de praf de budinca de ciocolata
4 oua
100 gr ciocolata amaruie topita
Pentru glazura
100 ml smantana dulce
100 gr ciocolata amaruie
fulgi de ciocolata
Se preincalzeste cuptorul la 180° C., galbenusurile si zaharul se bat bine intr-un castron aproximativ 5 minute, pana cand devin spumoase. Se toarna ciocolata lichida, in galbenusul batut cu zahar.
Apoi punem faina amestecata cu cacao.100 gr ciocolata amaruie
fulgi de ciocolata
Se preincalzeste cuptorul la 180° C., galbenusurile si zaharul se bat bine intr-un castron aproximativ 5 minute, pana cand devin spumoase. Se toarna ciocolata lichida, in galbenusul batut cu zahar.
Albusurile batute spuma se incorporeaza in compozitie.
Se toarna toata compozitia in forma de tort si se coace in cuptorul preincalzit aproximativ 20 de minute.
Apoi blatul se insiropeaza putin cu 3 - 4 linguri de suc de pere si peste el se aseaza jumatati de pere cu partea taiata in jos pe blatul copt, si visine din compot pe care le tinem 24 de ore in lichior.
Laptele, smantana dulce si sarea se amesteca. Jumatate din compozitie se fierbe timp cateva minute se adauga in ea si ciocolata rupta in bucati.Cealalta jumatate se amesteca cu praful de budinca de ciocolata si cu ouale si se adauga in laptele care fierbe, se amesteca bine pana sa obtine o crema destul de consistenta.
La final se adauga untul si se amesteca pana se topeste.
Crema de ciocolata de toarna peste fructele in tava si se coace aproximativ 40 de minute in cuptor.
Apoi, se lasa la racit.
Pentru glazura fierbem smantana si ciocolata rupta in bucati si amestecam pana se ingroase, adaugam peste prajitura racita. Putem pudra cu fulgi de ciocolata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu