300 ml lapte gras caldut
200 g smantana min 25%
150 g unt moale
50 ml ulei
250 g zahar
7 galbenusuri + 1 pt uns
1 lingurita sare
Coaja de lamaie
Coaja de portocala
Esență
1 kg faina +3 linguri pt uns
Drojdie uscata 14 g
Ingrediente umplutura :
5 albusuri
150 g zahar
4-5 lunguri cacao
Rahat
Stafide
400 g nuca macinata
Rom
Preparare :
Cuva masinii mele de paine este dubla si incape 1 kg faina, in cazul in care nu aveti cuva mare împărțiți totul la doi si faceti cate un cozonac.
Se pun in cuva masinii in ordinea de mai sus, pornim programul de framantare si dospire și lasam masina sa faca treaba.
Cand a inceput sa dospeasca l-am scos din cuva si l-am lasat la crescut in vas uns cu ulei la loc cald, era prea mare cantitatea riscam sa dea pe afara.
Cand a crescut suficient împărțim aluatul in 4. Fiecare bucata o intinem si punem umplutura de cacao si nuca, rahat, stafide. Rulam si impletim cate doua. Punem in forme si lasam din nou la crescut vreo 30 min. Ungem cu galbenus diluat cu 3 linguri lapte, presaram putin zahar. Coacem in cuptorul incins in prealabil la 180 grade pt 45 de min. Daca se rumenesc prea tare dupa 30 de min puteti deschide si sa puneți peste ei o coala de hartie de copt. Când sunt gata ii mai lăsați in cuptor 10 min cu cuptorul inchis dar usa deschisa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu