
100 g branza sarata de vaci
2 oua
300 g faina
1 lingurita bicarbonat de sodiu
coaja de lamaie
esenta de vanilie
zahar vanilat
Ingrediente montaj:
smantana
dulceata afine (sau ce va place)
Mod de preparare:
Branza dulce scursa bine se pune in castron alaturi de branza sarata data prin razatoare, adaugam cele doua oua, esenta, coaja de lamaie, vanilia, si bicarbonatul. Amestecam bine cu o paleta ca sa omogenizam.
Adaugam jumatate din faina si amestecam bine, apoi lasam paleta si adaugam restul de faina framantand cu mana. Trebuie sa ne iasa un aluat omogen , usor lipicios.
Lasam aluatul la odihnit 10-15 min, apoi facem din el bilute mici, pe care le punem la prajit in baie de ulei pana se rumenesc frumos.
Le montam in cupe, 5-6 gogosele , punem peste ele smantana, apoi inca 2-3 gogosele, iar smantana si la final dulceata. Se servesc calzi. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu