6 oua
12 linguri de zahar
500 gr faina
1/2 de cana de ulei
1 cana de lapte
1 lingurita de praf de copt
zahar vanilat
500 gr afine
Ouale le scoatem din timp ca sa fie la temperatura camerei, separam albusurile care se bat cu un praf de sare, pana devin spuma. Punem uleiul, laptele, vanilat si galbenusurile unul cate unul. Se amesteca usor de jos in sus cu lingura de lemn. Punem praful de copt stins in putina zeama de lamaie, amestecand in continuare. La final se adauga faina amestecand usor, tot de sus in jos.
Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina (cum din vacanta asta mi-am achizitionat diverse tavi, am zis sa testez capacitatile uneia dintre ele) deasupra presaram afinele spalate si pudrate usor cu faina.
Bagam in cuptorul incins la foc mediu, cca 30 de minute, e bine sa incercati cu scobitoarea
Pofta buna!
pare o bunatate prajitura ta ! daca nu te superi,iti dau o sugestie,fa-o in forma care ti-am trimis-o ! pupu-te
RăspundețiȘtergeresa sti ca m-am gandit, dar mi-a fost frica sa nu se termine mai repede, asa pare mai multa :)))
RăspundețiȘtergereCe buna trebuie sa fie.......mmm.
RăspundețiȘtergereUn premiu te asteapta la mine pe blog.Pup!
!!!!!s
RăspundețiȘtergeresupper..
La multi ani, tot ce-ti doresti!
RăspundețiȘtergereLA MULTI ANI!
RăspundețiȘtergereSa te bucuri de tot ce este bun si frumos.
Pup si imbratisez.
Medi, mii de multumiri
RăspundețiȘtergereBucataras, mii de multumiri
RăspundețiȘtergereCe buna trebuie sa fie, eu ador fructele de padure in general.
RăspundețiȘtergere