Pentru aluat:
350 g faina
150 zahar
1 ou
200 gr unt topit
coaja rasa de la o lamiie
1 plic praf de copt
350 g faina
150 zahar
1 ou
200 gr unt topit
coaja rasa de la o lamiie
1 plic praf de copt
Pentru crema:
un ou
200 g zahar
50 g amidon
400 ml apa
sucul de la doua lamai
coaja rasa de la o lamaie
Incepem intai cu crema, amestecam toate ingredientele ca la orice budinca si le punem pe foc mic sau pe baie de aburi de aburi (bain-marie). Amestecam mereu sa nu faca amidonul cocoloase. Amestecam crema, pana se ingroasa bine (ca o gelatina groasa), cu cat e mai groasa, cu atat e mai buna. Lasam crema la racit si trecem la facut aluatul.
Amestecam toate ingredientele si framantam aluatul cu miinile. Cam asa va arata aluatul rezultat, un aluat care pare tare, dar e destul de moale.
Il punem in folie de plastic si-l dam la rece pentru 1 ora. Dupa ce s-a scurs timpul, scoatem aluatul de la rece taiem din el o bucata pentru ornament, bucata ramasa il intindem in foaie subtire, il punem in tava de tarta si intepam cu furculita. Dam pentru 10 min la cuptor la precopt apoi il scoatem si punem si crema care intre timp s-a racit... Infainam bine aluatul pastrat pentru ornat, il intindem, taiem, decupam si vor rezulta fisiutele pe care le asezam deasupra. Bagam in cuptorul incalzit in prealabil la 180, pentru circa 30 de minute.
Asa arata scoasa din cuptor
Free Signature Generator
Glitter Text Generator
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu