duminică, 28 august 2011
Tort cu crema de lamaie si mure
Ingrediente:
150 gr piscoturi
250 gr ricotta
250 gr mascarpone
250 gr frisca
1 plic sarlota de vanilie
100 ml lapte
10 gr gelatina foi
4 linguri apa
6 linguri zahar pudra
1 si 1/2 lamaie (doar sucul)
2 plicuri zahar vanilat
200 gr mure
Pentru blat: insiropam piscoturile in sirop de lamaie ( apa cu zahat si zeama de lamaie) si le asezam cat mai uniform pe fundul detasabil al unei forme de tort
Pentru crema: mixam ricotta impreuna cu mascarpone, zaharul pudra si zaharul vanilat. Dupa ce sunt complet omogenizate, punem praful de sarlota si laptele apoi adaugam sucul de lamaie si amestecam bine.
Gelatina o punem la inmuiat in 4 linguri de apa rece pt 5 minute dupa care o topim pe bain marie sau la mw, o lasam apoi 1-2 minute sa se raceasca si o adaugam peste crema de lamaie
Adaugam gelatina in crema de lamaie, amestecam, iar la sfarsit adaugam cremei de lamaie, frisca mixata bine.
Crema se imparte in trei, intindem 1/3 din crema peste blat dupa care adaugam cateva mure si le impingem usor in crema.
In alta treime adaugam murele si mixam in forta, apoi o intindem peste mure.
Restul cremei ramase si o intindem peste crema de mure pe intreaga suprafata a tortului.
Lasam tortul la rece pana a doua zi. Apoi il ornam pe margini cu piscoturi sfaramate
si sus cu cativa carlionti de ciocolata alba si coaja rasa de lamaie.
asta,pot sa spun cu mana pe inima ca e un tort pe gustul meu!
RăspundețiȘtergereCat de bine arata!! o combinatie grozava..
RăspundețiȘtergerearata superb
RăspundețiȘtergereati putea pune abonament prin email ?
macar o savarina arunca mi si mieee!!!!!!te roooog...ca lesin de poftaaa...
RăspundețiȘtergereBuna, merge si cu mix de fructe de padure?
RăspundețiȘtergere