duminică, 5 octombrie 2014

Tort cu crema de mascarpone si banane


Ingrediente:

Pentru Blat:
6 oua
6 linguri zahar pudra
3 linguri ulei
6 linguri faina
2 linguri cacao
esenta de rom

Pentru crema:
250g mascarpone
100 g ciocolata alba
150 ml frisca lichida
50 ml lichior crema de banane
50 g zahar pudra
6 g gelatina foi (3 foi)
100 gr fulgi ciocolata 


Pentru insiropat:
50 ml lichior ciocolata
50 g ciocolata 
50 ml lapte


Pentru decor:
200 gr biscuiti de ciocolata


Mod de preparare:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana devine lucioasa.
Separat se freaca galbenusurile cu uleiul si esenta de rom. Crema de galbenusuri de toarna peste albusuri. Omogenizam usor compozitia cu mixerul la viteza mica.
Faina o cernem impreuna cu cacaoa si praful de copt peste compozitia de oua si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus. Turnam compozitia intr-o tava  de tort (diametru 25cm) tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu, pentru 30-35 minute. Se testeaza cu scobitoarea. Blatul se scoate pe un gratar si se lasa la racit pana pregatim crema.
Pentru sirop, punem toate ingredientele pe foc pana se topeste ciocolata, lasam la racit la temperatura camerei.
Foile de gelatina le punem la hidratat in cateva linguri cu apa rece. Ciocolata o rupem bucatele, se amesteca cu smantana pentru frisca si o topim la foc mic. Avem mare grija sa nu fiarba, omogenizam bine si cand totul a devenit o crema fluida si fina dam deoparte si lasam la racit. Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina si amestecam pana aceasta se dizolva complet. Punem si lichiorul crema de banane si bagam crema in frigider pana incepe sa se inchege. Mixam zaharul cu mascarponele pana la omogenizare. Adaugam crema de ciocolata si lichior si mixam din nou foarte bine. Adaugam fulgii de ciocolata si omogenizam cu o spatula.
Insiropam blatul apoi punem crema peste blatul bine racit si dam la frigider pentru vreo ora. Pe ultima foaie de blat am pus un strat fin de crema peste care am presarat 200 gr de biscuiti cu ciocolata macinat. 

vineri, 3 octombrie 2014

Ardei copti pane


Ingrediente:

Ardei capia
Cascaval
Ou
Faina
Ulei pentru prajit
Sare
Piper

Mod de preparare:

Ardeii se coacem, ii curatam de pielita si ii aseazam pe un platou pe care s-au asezat in prealabil servetele de hartie. Cascavalul se taie in felii cu care se umplu ardeii. Ouale se bat cu putina sare si  piper. Ardeii umpluti cu cascaval se dau prin ou, apoi prin faina si iar prin ou, dupa care se pun la prajit in ulei incins . Ii scoatem pe servete de hartie pentru a absorbi uleiul in exces. Se servesc calzi.


Jamie Oliver

Creative Food/Culinary Art

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails