luni, 28 aprilie 2014

Salata de oua

 In fiecare an, dupa Paste  raman cateva oua rosii, prefer sa le fac salata ca sa nu se risipeasca.

Ingrediente:

5 oua fierte tari
50 gr cascaval putin afumat
2 linguri maioneza
1 lingurita fulgi de chilli
1 ceapa rosie mica

2 linguri smantana
sare, piper 

Mod de preparare:

Se marunteste ceapa, iar ouale si cascavalul se taie cubulete.

Se amesteca intr-un bol ouale, smantana, mustarul, ceapa si se condimenteaza cu sare, piper si fulgii de chilli.
 
 Se pastreaza la frigider.


sâmbătă, 12 aprilie 2014

Oua de prepelita murate

Ingrediente:

30 de oua de prepelita
o sfecla potrivita
100 ml otet din vin
100 ml apa
3-4 lingurita de zahar
2 lingurite de sare de bucatarie
cimbru
marar
dafin
rozmarin
piper negru boabe.


Mod de preparare:
Ouale de prepelita se pun la fiert cateva minute, ca si ouale de gaina. Dupa fierbere, se curata pe rand si se aseaza în borcanele curate, pregatite ca pentru muraturi. 30 de ouă de prepelita ajung pentru 2 borcane de 400 ml. In borcane se ma poate pune cate o crenguță de rozmarin si cateva boabe de piper negru. Separat, se curata sfecla si se rade pe razatoare (daca nu doriti sa fie otetul prea roz o lasati intreaga). Se pune la fiert cu otetul (100ml), 100ml apa, 3-4 linguri de zahăr si 2 lingurite de sare de bucatarie. Se adauga, după gust, cimbru, marar si o foaie de dafin. Se poate completa cu amestec de condimente pentru muraturi. Se amesteca pană se dizolva zaharul si sarea. Cand apa incepe sa clocoteasca, vasul se ia de pe foc, se lasă 10-15 minute, dupa care se strecoara. Lichidul se toarna apoi in borcanele pregatite, peste ouale de prepelita. Se inchid cu capac si se pastreaza la rece. Deja după două zile, ouale murate se pot servi. Pentru un efect vizual cu totul deosebit, galbenusul ar trebui sa rămana galben. In primele zile de la preparare, el e galben, iar apoi, se va inchide la culoare. Gustul, in schimb, se imbogateste in timp.


vineri, 11 aprilie 2014

Branza marinata cu chilli

Ingrediente:

200 gr branza feta grasa
1 lingurita chilli tocat
3-4 linguri ulei de masline
2 ramurele rozmarin
7-8 masline kalamata


Branza o taiem cuburi, adaugam  rozmarinul, maslinele si chilli frecat cu ulei de masline, amestecam bine si dam la rece 15 minute. Este o salata de branza delicioasa.

Jamie Oliver

Creative Food/Culinary Art

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails