sâmbătă, 16 februarie 2013

Cornulete cu nutela

Am avut pofta de ceva dulce, si cum aveam in casa un borcan de Nutella am zis sa nu-l las uitat prin debara si sa ne bucuram de ceva gustos. Asa am ajuns sa fac niste cornuri dupa reteta Laurei Sava

Ingrediente:

- 1 plic drojdie uscata - 7 g.
- 1 lingurita rasa de sare
- 2 linguri pline de miere 

- 250 ml. lapte cald
- 500 gr. faina
- 25 gr unt moale, la temperatura camerei


Am facut aluatul in masina de paine, am pus laptele, mierea, sarea, untul, apoi faina neaparat cernuta si deasupra drojdia, am programat masina pe framantat si dospit si am asteptat.
Aluatul nu trebuie sa fie tare, si nu trebuie sa se lipeasca, iar daca se lipeste, mai adaugati un pic de faina.

Se intinde cu sucitorul pe masa, nu foarte subtire si se taie in raze, astfel: intai in doua, apoi in patru, apoi in opt, si tot asa, pana obtineti triunghiuri.
Puneti umplutura, la baza fiecarui triunghi si incepeti sa rulati .

 Se pun cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu un galbenus amestecat cu o lingurita, doua de lapte caldut si se dau la cuptor, timp de 15-17 minute la foc potrivit.


Croque Madame

Saptamana asta Sara & Miki mi-au dat o idee extraordinara cu sandwich-ul Croque Madame, asa ca am executat minunatul produs si am ramas impresionata.

Ingrediente 2 porti:
 
4 felii de paine 
4 felii de muschi tiganesc sau sunca
4 feli de toast sau cascaval
2 felii branza mozzarella proaspata
2 oua
ulei de masline
unt pentru uns 
sare
piper
 
Se frig inante feliile de muschi tiganesc cat sa devina putin crocante. Inante de a face sandwich-urile si de a le pune pe gratar, facem ouale ochiuri, ele prajim l afoc min in putin ulei de masline. Le scoatem pe o hartie absorbanta si le tinem acoperite sa ramana calde. Pe painea unsa cu unt am asezat o felie de cascaval, apoi una de muschi, deasupra o felie de mozzarella, iar muschi, apoi din nou cascaval si am inchis cu o felie de paine unsa cu unt. Sandwich-ul se unge cu unt si pe exterior, apoi se frige pe tigaia grill 2-3 min pe fiecare parte.
Se servesc pe farfurie asezand deasupra oul prajit. Se servesc imediat calde.


Jamie Oliver

Creative Food/Culinary Art

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails