vineri, 28 octombrie 2011

Degete de vrajitoare

          Dragilor, cum Halloween-ul bate la usa m-am gandit sa prepar si eu ceva in ton cu sarbatoarea (importata e adevarat, dar simpatica)... asa ca am colindat blogosfera culinara si am descoperit niste fursecuri "dragute" pe  Just Love Cookin' si am prestat corespunzator si de efect ... mai ales de efect.



Pentru un efect mai puternic e bine sa lipim migdala cu dulceata de fructe rosii, eu nu le-am lipit decat la cele care au cazut


Happy Halloween...

duminică, 2 octombrie 2011

Savarine


Ingrediente:

Pt aluat:
1 ou
200 ml lapte cald
250 gr faina
1 plic drojdie
30 gr zahar
putina sare
30 ml ulei
 
Pt sirop:
1 litru apa
400 gr zahar
o esenta rom

Pt umplut:
500 ml frisca batuta

Pt jeleu: 
1 plic gelee rosu
Diluam drojdia cu 2 linguri de lapte caldut. Adaugam apoi faina, oul, laptele, sarea si uleiul. Amestecam bine cu mixerul folosind spiralele pentru aluat, pana ce se obtine un aluat omogen de consistenta unei smantani .
 
Formele pentru savarine se umplu cu aluat ajutandu-ne de o lingura, avem grija sa fie in cantitate egala.
 Le lasam la dospit 30 minute la loc caldut apoi se introducem in cuptorul preincalzit pe gratarul din mijloc inca 30 min pana ce se rumenesc.
 
 
Fierbem apa cu zaharul timp de 5 minute, cand s-a racit adaugam esenta. Jeleul il pregatim conform indicatiilor de pe plic.
Dupa ce s-au copt, scoatem savarinele din forme si le lasam sa se raceasca.


Savarinele se scufunda in sirop, se rasucesc pe toate partile cca 1 minut, apoi le scoatem si le lasam sa se scurga pe un gratar.

 
Decupam capacelul la fiecare, in interior mai punem cate doua linguri de sirop, apoi ungem capacelul cu jeleu.

Dupa care cu ajutorul unui posh implem fiecare savarina cu frisca din abundenta.

Jamie Oliver

Creative Food/Culinary Art

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails