sâmbătă, 26 martie 2011

Fursecuri fragede

Ingrediente:

1 cup de unt moale (230 gr)
1 cup zahar (200 gr)
1 ou
2 linguri lapte
1 fiola vanilie 
1 fiola migdale
1 fiola portocale 
3 cup jumate faina ( 440 gr)
1 lingurita praf de copt



Se bate zaharul cu untul pana devine pufos, se adauga oul, laptele si esentele. Se amesteca faina cu praful de copt si se adauga treptat. Nu se pune la frigider.

Am incercat aparatul de fursecuri, mi-a facut o mie de nervi insa pana la urma a iesit ceva, fursecurile de pun in tava neunsa eventual pe hartie de copt si se coc in cuptorul incins doar 8-10 minute.
 Chiar daca nu vi se par facute le scoateti pentru ca dupa ce se racesc sunt fragede si super delicioase.

sâmbătă, 19 martie 2011

Cheesecake racoritor

Ingrediente:

Pentru Blat:

250 gr piscoturi
200 gr unt
100 gr zahar


Pentru Crema

250 gr ricotta
250 gr mascarpone
250 gr frisca
250 gr iaurt natur
12 gr gelatina praf
6 linguri zahar
sucul de la 1/2 lamaie
2 plicuri zahar vanilat

Piscoturile zdrobite, untul rece si zaharul se mixeaza energic, pana obtinem o pasta cu un continut pufos. Intr-o forma de tort de 24-26 cm tapetata cu folie alimentara asezam compozitia pentru blat si  o presam foarte bine cu o lingura. Dam la frigider pana preparam crema.

Ricotta impreuna cu mascarpone,iaurtul, zaharul si zaharul vanilat le mixam bine. Dupa ce sunt complet omogenizate, adaugam sucul de lamaie si amestecam cu lingura ca sa-l incorporam.

Punem la inmuiat gelatina in 4 -5 linguri de apa rece pt 5 minute dupa care o topim pe bain marie si o lasam apoi 2 minute sa se raceasca.Adaugam gelatina in crema, amestecam, iar la sfarsit adaugam, frisca batuta bine de tot.

Intindem crema peste blat lasam tortul la rece pentru 2-3 ore

Il ornam cu fricta sau fructe si servim. Putem sa-l lasam si neornat ca nu refuza sa fie mancat.

miercuri, 9 martie 2011

Mucenici moldovenesti

Ingrediente:

Pentru aluat:
 500 gr faina
 1 plic drojdie
 un praf de sare
 3 linguri zahar
 250 ml apa
 4 linguri ulei
 vanilie
 rom


Pentru sirop:
 1 linguracu zahar
 4 linguri cu apa
 2 linguri miere
 250 gr nuca macinata


Eu am preparat aluatul in masina de facut paine, am pus intai lichidele (apa, ulei si rom) apoi zaharul, sarea, vanilia si la final faina cernuta in prealabil si deasupra plicul de drojdie. Am pornit masina la programul de framantare si dospire si mi-am vazut de treaba prin casa. Cand masina si-a terminat procesul tehnologic, am scos aluatul pe masa infainata, l-am rupt in bucati (12-13) 

apoi din fiecare bucata am format un sul si am modelat mucenicii cum am invatat de la Laura Sava.
I-am asezat in tava pe hartie de copt si i-am lasat sa mai creasca cca 20 de minute. 
 Am facut un sirop din  4 linguri cu apa si o lingura cu zahar si cu acest sirop am uns fiecare mucenic, apoi i-am bagat in cuptorul incalzit la foc mijlociu pentru 25-30 de min cat sa se rumeneasca dar nu foarte tare. 
I-am lasat la racit dupa care i-am uns cu miere si i-am tavalit prin nuca macinata.

marți, 8 martie 2011

Mucenici muntenesti

Ingrediente:
 
faina
apa
sare
nuca
zahar
scortisoara
vanilie
coaja de lamaie 


Pregatim un aluat consistent din faina, un praf de sare si apa. L-am trantit de cateva ori de masa, apoi l-am lasat putin la odihnit.
Se intinde in foaie si decupam in forme cu aparatul special. 
Se lasa la uscat cel putin 24 de ore.
Intr-o oala punem 3 litri de apa, 100 gr zahar, coaja de lamaie si se fierbe. Cand da in clocot se adauga mucenicii cca 400 de gr. Se fierb la foc mic, amestecand din cand in cand pentru ca se lipesc. Dupa ce au fiert acoperim oala ca sa nu prinda pojghitza zeama. 
Nuca se alege si se coace cateva minute in cuptorul incins, apoi o tocam cu sucitorul.
Cand mucenicii se racesc ii punem in castroane adaugam nuca tocata, scortisoara si zahar daca mai simtim nevoia.

Jamie Oliver

Creative Food/Culinary Art

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails