luni, 28 iunie 2010

Magic cookie

Ingrediente:

170 gr unt topit
200 gr biscuiti macinati
130 gr nuca cocos
300 gr fulgi de ciocolata
200 gr nuca taiata marunt
500 ml lapte condensat




Prajitura asta este extrem de simpla, pe cat de usor de preparat pe atat de delicioasa. Intr-o tava de yena, eu am avut una de 20/30, am pus untul topit,
apoi am presarat biscuitii macinati (ca si pesmetul), am nivelat cu o spatula
apoi nuca de cocos, am nivelat din nou, peste cocos punem fulgii de ciocolata, repetam operatiunea de nivelare

nuca taiata marunt, sa nu o macinati
iar la final laptele condensat
O bagam in cuptor la 180-200 de grade pentru 25-30 de minute.

O lasam sa se raceasca bine apoi se taie cu un cutit zimtat.

Prajitura cu nuca si gem de caise

De mult timp vreau sa fac prajitura asta, de regula deasupra ei radeam aluat, insa am vazut la Bucatar Maniac, o varianta super a prajiturii asa ca i-am incercat reteta.

Ingrediente
Pentru aluat:
3 linguri margarina
3 linguri smantana
3 linguri zahar
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
4-5 linguri de lapte
3 galbenusuri de ou
500 gr faina


Pentru umplutura:
3 albusuri de ou
un varf de cutit de sare
10 linguri de zahar
o cana de nuca
2/3 dintr-un borcan cu gem de caise
coaja de la o lamaie


Prima data am facut aluatul. Am amestecat galbenusurile cu margarina, zaharul, smantana si praful de copt + bicarbonatul stinse cu lapte. Le-am omogenizat si apoi am adaugat faina pana am obtinut un aluat potrivit care nu se lipeste de maini , dar nici nu este tare. Ingredientele difera putin. L-am impartit in doua parti. Trei sferturi, l-am intins de dimensiunea tavii si l-am asezat in tava. tava nu trebuie unsa neaparat, pentru ca aluatul este suficient de uns. Peste aluatul intins in tava, am turnat un strat generos de gem de caise.

Am batut spuma albusurile cu putin praf de sare. Apoi, am adaugat treptat zaharul si am batut in continuare, pana s-a dizolvat. Am ras coaja de la o lamaie in spuma si am adaugat jumatate din cana de nuca macinata, amestecand usor, de jos in sus.
Cealalta jumatate am presarat-o peste gem, in tava.
Am turnat si spuma deasupra si am nivelat-o cu un cutit. Restul aluatului, 1/4, l-am intins subtire si am taiat fasiute pe care le-am asezat deasupra spumei, sub forma de grilaj,
am dat-o la cuptorul preincalzit, la foc mic, cam 25-30 de minute.

vineri, 25 iunie 2010

Piscot cu fructe (visine)

Ingrediente:

7 oua
7 linguri de zahar
7 linguri de faina
2 plicuri de zahar vanilat
un vf de cutit sare
fructe congelate sau proaspete


Daca aveti fructe congelate nu este neaparat nevoie sa le decongelati. Pregatim prima data, compozitia pentru piscot, e bine ca ouale sa fie la temperatura camerei. Separam albusurile de galbenusuri. Intr-un vas, punem galbenusurile, zaharul, un plic de zahar vanilat, mixam la viteza maxima, apoi adaugam faina lingura cu lingura si mixam din nou pana obtinem o crema fina, de un galben deschis.
Intr-un alt vas, batem albusurile de ou, impreuna cu praful de sare, pana obtinem o spuma consistenta. Este momentul sa amestecam cele doua compozitii. Albusurile le incorporaram in crema de galbenusuri, trepat, amestecand de jos in sus cu o spatula sau o lingura de lemn, cu mare grija.
Turnam compozitia obtinuta intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si distribuim in mod egal cu ajutorul unei linguri. Presaram peste fructe, putina faina. In acest fel ele nu vor lasa zeama si piscotul se va coace corect. Asezam fructele pe toata suprafata prajiturii. Presaram deasupra, un plic de zahar vanilat.
Dam la cuptorul preincalzit, la foc mic. Este gata cand prinde o culoare aurie, mie nu mi-a luat mai mult de 30 de minute sa o coc.
Cand este gata, se poate pudra cu zahar pudra

duminică, 6 iunie 2010

Cheesecake cu biscuiti Oreo

In cautarile mele prin blogosfera culinara m-am impiedicat din nou (ca de obicei) de o reteta inedita din bucataria lui ... Teo, si ca de fiecare data cand imi sare ceva in ochi nu ma pot abtine sa nu execut ... am prestat ... ce a iesit vedeti imediat.

Ingrediente:

30 biscuiti Oreo
500 gr mascarpone
125 gr zahar
125 ml smantana dulce
2 linguri cu varf de faina
3 oua medii
o lingura esenta vanilie


Am asezat hartiutele pentru muffins in formele speciale in fiecare asezam cate un biscuit Oreo. Asta o sa fie baza pentru cheesecakes

Incepem apoi sa facem compozitia de branza, mixam putin mascarpone, care e de preferat sa fie la temperatura camerei, pana cand se inmoaie si e cremos. Adaugam zaharul si vanilia, mixam din nou.
Urmeaza sa punem faina si smantana dulce si mixam pana cand se omogenizeaza. Trebuie sa folositi o spatula pentru a trage compozitia de pe peretii vasului din cand in cand, astfel incat crema de branza sa aiba o textura omogena. La final, adaugam ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Incepem sa umplem cu grija formele pentru briose. Umplem formele, fara a depasi hartia.Le introducem in cuptorun incins in prealabil pentru cca 25-30 de minute la 160 de grade. Sunt gata cand au o crusta aurie frumoasa.
Le scoatem din forma si le lasam sa se raceasca complet, pana cand ne ocupam de tura 2 si 3 de prajiturele.

Tiramisu

Ingrediente:
4 galbenusuri
60 gr zahar pudra
60 ml lapte
250 gr mascarpone
3 albusuri
200-250 gr piscoturi
250 ml cafea
50 ml Baileys
frisca pentru ornat
cacao pentru pudrat


Galbenusurile cu zaharul se freaca intr-un vas rezistent la foc. Dupa ce le-am amestecat bine, punem vasul respectiv, la bain marie, adaugand laptele, si amestecand bine pana cand se obtine o crema groasa, se lasa la racit.
Cand s-a racit adaugam crema peste mascarpone si omogenizam bine apoi adaugam si albusurile batute spuma tare.
Intr-o tava, eu am folosit una cu pereti detasabili, punem din crema obtinuta 3-4 linguri, intindem pe fundul formei, apoi un rand de piscoturi inmuiate in cafea rece in care am turnat 50 ml Baileys
piscoturile se trec doar prin cafea nu se lasa mult la inmuiat, punem iar un rand de crema, iar piscoturi inmuiate in cafea, ultimul rand va fi de crema. Se da la frigider minim 6 ore,e bine de pe o zi pe alta, apoi desfaceti peretii formei

imbracati tiramisu in frisca, ornati dupa imaginatie si la final cu pudram cu cacao.


Jamie Oliver

Creative Food/Culinary Art

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails