sâmbătă, 27 martie 2010

Muffins bounty

Din nou mi-a atras atentia o bunatate gasita pe unul din blogurile preferate, asa ca fiind in vizita la Laura`s Leckereien am zis sa nu ratez ocazia sa-i incerc una din retete, deci ....

Ingrediente:

Pentru inima de cocos:
150 gr fulgi cocos
100 ml frisca lichida
100 gr zahar pudra
1 plic zahar vaniliat
20 gr unt
Pentru aluat:
5 oua de mari
150 gr zahar pudra
120 gr ulei
150 ml iaurt
250 gr faina
50 gr cacao neagra
rom
1 plic praf copt
75 gr fulgi de ciocolata
Pentru glazura:
100 ml frisca lichida
100 gr ciocolata cu lapte
La inceput preparam inima de cocos. Frisca se pune intr-un recipient pe foc mic, impreuna cu untul, zaharul si zaharul vaniliat. Se amesteca mereu pana ce untul si zaharul s-au topit.
Totul se pune la rece. Cand este racit bine de tot, se mixeaza pana smantana devine frisca omogena.
Se adauga fulgii de cocos (eu am avut fulgi de cocos mozaic) si se lasa deoparte 10 min. Dupa aceea se formeaza 24 de bilute, care se pun la rece pana pregatim aluatul.
Ouale se pun intr-un recipient si se mixeaza bine cu zaharul pana totul devine precum o spuma care s-a albit putin. In continuare se mixeaza uleiul care se pune precum la maioneza, treptat. Mai departe se adauga iaurtul si esenta de rom amestecand in continuare.
Faina in prealabil amestecata cu praful de copt si cacaoa se pune peste compozitie si se amesteca in continuare bine.
In final se amesteca cu o lingura fulgii de ciocolata si jumatate parte din aluat.
Aluatul fara fulgi de ciocolata se pune in 24 de forme de muffins care in prealabil s-au captusit cu hartiute speciale, in mijlocul aluatului se aseaza cate o biluta de cocos, care in prealabil a fost trecuta prin faina. Cu aluatul care contine fulgi de ciocolata se acopera biluta de cocos si totul se da la cuptor pentru cca.20-25min. la 180°C.Dupa coacere se scot si se lasa la racit in tavi cca. 10 min. Dupa care se scot si se acopera cu glazura de cicolata de lapte.
Untul si ciocolata se topesc impreuna la foc mic, se amesteca sa se omogenizeze bine, dupa care se glazureaza Muffinsurile.

Creme Brulee

Ingrediente:




10 oua
250 g zahar
7 linguri zahar pentru topit
1 l lapte
rom




Cele 7 linguri de zahar se pun in cratita la foc mic. Cand incepe sa se topeasca se rastoarna zaharul in vasul de yena, se intoarce vasul astfel incat zaharul ars sa acopere uniform peretii lui. Se lasa sa se raceasca.
Se amesteca cu mixerul ouale cu zaharul
se adauga laptele fiert in prealabil si racit si romul amestecand cu telul pana la incorporare
se rastoarta in vas peste zaharul ars.
Se da la cuptor la foc mediu 30–40 de minute, pana se intareste.
Se serveste rece, de la frigider.

Pandispan

Ingrediente:

6 oua
6 linguri zahar
vanilie
6 linguri faina
unt pentru uns forma


Se bat galbenusurile cu zaharul si vanilia, bine de tot, pana se fac ca o crema, iar volumul lor a crescut de 2 — 3 ori.
Se adauga faina. Se amesteca cu o lingura de lemn de jos in sus.
Albusul se bate spuma pana nu mai cade din castron
Se adauga peste aluat treptat amestecand tot de jos in sus cu lingura de lemn incet ca sa se formeze bule de aer.
Se toarna intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu hartie si se coace la foc potrivit, cca o ora.

Salata cu ton si cartofi

Am avut pofta de o salata usoara cu peste si mi-am amintit ca acum vreo luna am zarit in bucataria lui Diamond o salata yummy, asa ca am prestat...

Ingrediente:

1 cutie de ton
3 cartofi
1 ceapa rosie
50 gr masline verzi umplute cu gogosari
1/2 lamaie
3 linguri de ulei de masline
sare, piper
maioneza (asa am pus-o eu extra)




Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare, dupa care se decojesc si se taie cuburi. Ceapa se taie rondele subtiri, maslinele se taie in doua. Tonul se scurge de apa/ulei, se adauga peste cartofi, ceapa si masline, apoi uleiul, sarea, piperul.

Toate ingredientele se amesteca usor, apoi se adauga zeama de la jumatatea de lamaie, Eu am mai adaugat si putina maioneza.

Cuib de viespi

Ingrediente:
Pentru aluat:
220 ml lapte
1 lingurita sare
3 oua
450 gr faina
2 linguri zahar
1 plic drojdie

Pentru umplutura:
100 gr unt
coaja rasa de lamaie
3 linguri zahar brun
1 lingurita scortisoara

Pentru sirop:
200 ml lapte
5 linguri zahar tos

Toate ingredientele pentru aluat se pun in cuva masinii de paine la programul de framantare si dospire.
Cand aluatul a crescut, se intinde pe masa cu faina pt a nu se lipi si se face un dreptunghi din tot aluatul. Acesta poate fi intins destul de subtire, deoarece va mai dospi si in cuptor. Dreptunghiul astfel obtinut se unge cu untul amestecat cu razatura de lamaie, dupa care se presara cu zaharul brun amestecat cu scortisoara.
Se ruleaza pe lungime si se inchid bine capetele. Ruloul astfel obtinut se taie in felii de circa doua degete latime
Se aseaza intr-o tava unsa cu margarina sau tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor dupa ce a mai stat circa 20 minute la dospit in tava.
Atentie sa nu se arda in cuptor, deoarece se fac relativ repede in cuptor bine incalzit (200 C). Cand sunt aproape gata se scot si se stropesc din abundenta cu siropul facut din lapte si zahar, se mai lasa in cuptor cca 10 minute si gata.

Strudel cu mere


Pentru retzeta asta am bantuit retzetarul lui Miha si normal am gasit ceva spectaculos.

Ingrediente:

400 g aluat de foietaj
4 mere mari
4 linguri de zahar
1 lingurita scortisoara
50 g unt
1 galbenus pentru uns

Merele le-am taiat cuburi si le-am calit impreuna cu untul, zaharul si scortisoara, pana scade zeama care se lasa de la ele.
Foaia de aluat e bine sa nu fie dezghetata complet, sa se poata lucra cu ea. Desfacem foaia de aluat, daca mai e necesar o intindem putin cu sucitorul. Cu un cutit bine ascutit, vom taia pe marginile laterale fasii late de 1-1,5 cm. Umplutura de mere, bine racita, o repatizam pe mijlocul foii, intre cele 2 randuri de fasii.
Apoi incepem sa "impletim" fasiile, aducand cate una de pe fiecare parte si suprapunandu-le. Cu atentie, punem strudelul intr-o tava unsa cu unt.
Ungem cu galbenus desfacut cu putin lapte, presaram cu zahar.
Dam la cuptorul incins la 190 de grade, pana se rumeneste. Se scoate din tava si se portioneaza dupa ce se raceste.

Chiftelute marinate

Ingrediente:
Pentru chiftele:
250 gr carne de porc
250 gr carne de vita
1 ceapa medie
1 felie de franzela
1 ou
patrunjel
marar
2 catei de usturoi
sare, piper
1 lingura cu varf de faina
ulei pentru prajit

Pentru sos:
ulei
1lingura faina
bulion
o foaie dafin
piper boabe
1 lingurita de zahar
1 lingura otet

Carnea tocata impreuna cu ceapa tocata si ea marunt, usturoiul pisat, felia de paine inmuiata in apa si stoarsa bine, oul, toate se amesteca bine. Se adauga sarea, piperul si verdeata. Se fac bilute cu diametrul de aproximativ 2-3 cm.
Se tavalesc prin faina, apoi se prajesc in ulei incins la foc mediu.
Uleiul trebuie sa le acopere sau cel putin sa fie pana la jumatate ca sa se poata praji pe ambele parti, pe rand. Sunt gata cand sunt bine rumenite.
Intre timp se prepara sosul: in uleiul incins se calrste faina, care se stinge cu bulionul diluat cu apa, adaugam frunza de dafin, piperul boabe, lingurita de zahar si se da in clocot. Se potriveste gustul de sare si se pune otetul. In acest sos se pun chiftelutele care se fierb cca 15 minute la foc mic.

vineri, 5 martie 2010

UN VOT PENTRU BRIANA

Site-ul Gustos.ro a initiat un concurs amuzant dedicat mamicilor si copiilor lor talentati, numit “Kuburile Copilariei”, concurs sponsorizat de Knorr. Am adunat cele mai frumoase desene ale Brianei si le-am postat in galeria virtuala de pe Gustos.ro.
In perioada 04 martie – 17 martie 2010 se desfasoara etapa de votare. Pentru a o putea vota pe Briana trebuie sa te loghezi in contul tau de pe Gustos.ro. In functie de cat de mult iti plac desenele din galerie, poti sa oferi pana la 5 stelute (voturi).
Ca sa votati intrati AICI

Multumiri din inima.


Jamie Oliver

Creative Food/Culinary Art

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails